(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η πόλη ετοιμάζεται να διεκδικήσει επένδυση για παραγωγή ηλεκτρικού αυτοκινήτου – Μεγάλη αντίπαλος η Θεσσαλονίκη – Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρ. Μπούρας στον ΣΚΑΪ 89,4

Με κοινή δήλωσή τους, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, ομότιμος καθηγητής Κλεομένης Μπάρλος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Παναγιώτης Τσώνης και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιομηχανικών Συστημάτων Δημήτρης Σερπάνος, κάνουν γνωστό ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους, γι΄αυτό τον σκοπό και καλούν και άλλους φορείς της Πάτρας να συστρατευθούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

Ο κ. Μπούρας μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 

 

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων φορέων, αναφέρουν ότι, η πρόσφατα υπογραφείσα «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» της εταιρείας Next.e.GO με την Enterprise Greece για την εγκατάσταση βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας, συνολικού ύψους 100 εκ. ευρώ, αποτελεί μία πρωτοποριακή επένδυση, η οποία θα έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο με τη δημιουργία 1.000 άμεσων θέσεων εργασίας και 5.000 έμμεσων, με την απορρόφηση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, την ανάδειξη νέων πράσινων τεχνολογιών, την ίδρυση Κέντρου Τεχνολογίας και την ανάδειξη της τελικώς επιλεγείσας περιοχής σε επενδυτικό προορισμό διεθνούς ενδιαφέροντος.

Η εταιρεία Nexte.Go βρίσκεται σε αναζήτηση της περιοχής προκειμένου να υλοποιήσει την επένδυση, η οποία θα πρέπει να διαθέτει λιμάνι, ακαδημαϊκό ίδρυμα και κέντρο έρευνας.
Η Πάτρα, διαθέτει όλα τα παραπάνω, δηλαδή μεγάλο και σύγχρονο λιμάνι, πανεπιστήμιο και ερευνητικά ινστιτούτα με σημαντική σχετική εξειδίκευση όπως το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων (ΙΝΒΙΣ) και επιπλέον Βιομηχανική Περιοχή, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή επιλογή για την εγκατάσταση του πρωτότυπου εργοστασίου.

Οι τέσσερις φορείς, στην ουσία καλούν όλο το τοπικό δυναμικό των φορέων, και κυρίως την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαϊας, να συνταχθούν πίσω από αυτή την κοινή προσπάθεια, ώστε να δημιουργηθεί μια τοπική «task force» που θα διεκδικήσει συντεταγμένα και δυναμικά αυτή την σημαντική επένδυση.