Αντετοκούνμπο: «Είμαι ηγέτης, δίνω το παράδειγμα»

Η κουβέντα έχει ανοίξει εδώ και δύο χρόνια. Κάθε φορά που οι Μιλγουόκι Μπακς βλέπουν τη σεζόν τους να τελειώνει άδοξα. Η ικανότητα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ρόλο του ηγέτη των Μπακς αμφισβητείται έντονα. Ακόμη περισσότερο μετά την υπογραφή στο νέο supermax συμβόλαιό του.

Ο ίδιος ο Giannis θέλησε να το ξεκαθαρίσει, λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ της νέας σεζόν. «Φυσικά, πρέπει να γίνω περισσότερο ομιλητικός ως αρχηγός. Θέλουν να ακούνε τη φωνή μου, αλλά αυτό κάνω σε όλη την καριέρα μου, σε όλη τη ζωή μου. Οδηγώ τους άλλους δίνοντας το παράδειγμα, αυτός είμαι», τόνισε ο Αντετοκούνμπο. Και συνέχισε: «Όταν βγαίνω στο παρκέ, δίνω τον ρυθμό. Δουλεύω σκληρά. Παίρνω τα πάντα σοβαρά. Σέβομαι τους συμπαίκτες μου, σέβομαι τους προπονητές μου. Κάνω αυτό που μου ζητάει ο προπονητής μου. Και αν κάνω εγώ αυτό που θέλει ο προπονητής μου, θα το κάνουν και οι άλλοι. Αν εγώ θέλω να γίνω καλύτερος, τότε θα θέλουν και οι άλλοι. Κάθε μέρα που μπαίνω στα αποδυτήρια προσπαθώ να είμαι σοβαρός και να δείχνω στους συμπαίκτες μου ότι δεν υπάρχει χώρος για αστεία. Έχουμε ένα στόχο στο μυαλό μας, να γίνουμε καλύτεροι και ελπίζω μία ημέρα αυτό να μας βοηθήσει για να γίνουμε πρωταθλητές»

Παράλληλα, ο δύο φορές MVP αναφέρθηκε στη σεζόν που ξεκινάει σε λίγες ώρες, εξηγώντας πως… συνταγή, η οποία κερδίζει, δεν αλλάζει. «Δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο προσέγγισης, επειδή λειτουργεί τα δύο τελευταία χρόνια και κερδίζουμε. Έχουμε πάρει πολλές νίκες και έχουμε αποκτήσει νοοτροπία νικητή», εξήγησε σχετικά.

«Δεν θα αλλάξουμε τον τρόπο προσέγγισης, γιατί αυτό δουλεύει τα δύο τελευταία χρόνια. Κερδίσαμε πολλά παιχνίδια και αποκτήσαμε νοοτροπία νικητή»