Γερμανία: Οι πρώτοι εμβολιασμοί εναντίον της COVID-19 θα γίνουν σε οίκους ευγηρίας στις 27 Δεκεμβρίου

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν χαιρέτισε σήμερα την έγκριση του εμβολίου εναντίον της COVID-19 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), το οποίο ανέπτυξαν οι εταιρίες Pfizer και BioNTech χαρακτηρίζοντάς την “ορόσημο στη μάχη εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού”.

“Ο εμβολιασμός ανοίγει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να διανύσουμε αυτόν τον δρόμο όσο πιο γρήγορα γίνεται”, έγραψε ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στο τουίτερ.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως οι αρχές θα ξεκινήσουν τους πρώτους εμβολιασμούς σε οίκους ευγηρίας την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου “διότι προστατεύουμε πρώτα τους πιο ευάλωτους”, όπως είπε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη εγκρίνει τη σύσταση, αλλά αυτή είναι μόνο μια τυπική διαδικασία. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσούλα φον ντερ Λάιεν, αυτό θα συμβεί σήμερα.

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας σε καραντίνα τα Χριστούγεννα

Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ έγραψε στο Twitter ότι πρέπει να τεθεί αμέσως σε καραντίνα τις επόμενες μέρες ως πρόσωπο που είχε άμεση επαφή με τον επικεφαλής του γραφείου του, τον Φλόριαν Χέρμαν, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός θα συνεχίσει να εκπληρώνει τα επίσημα καθήκοντά του εξ αποστάσεως με ψηφιακό τρόπο και εύχεται στον Χέρμαν μια ήπια πορεία ανάρρωσης.

Ο Ζέντερ είχε συναντηθεί πάντως, πριν από την ανακοίνωση του τεστ του Χέρμαν, με τον δήμαρχο του Μονάχου.

Ο ίδιος ο Χέρμαν δήλωσε ότι αναλόγως των περιστάσεων είναι καλά.