Καλή Ανάσταση από την Πανδημία και την Αδιαλλαξία

 

 

Σε προηγούμενη δημόσια παρέμβασή μου τοποθετήθηκα ως άνθρωπος του αθλητισμού, στη διαμάχη που μένετε μεταξύ του ΠΕΑΚ και της ΔΕΥΑΠ σχετικά με την τιμολόγηση του νερού στα κολυμβήτρια.

Με την σημερινή παρέμβασή μου δεν θα μιλήσω ως «υπηρέτης» στον αθλητισμό, αλλά σαν πολιτικοποιημένος και ενεργός πολίτης. Ένας εξοργισμένος πολίτης, Φιλελεύθερος και Δημοκράτης, που παρακολουθεί το παραλήρημα στο προσωπικό fb γνωστού παλαίμαχου Δημοσιογράφου εναντίον του Νίκου Παπαδημάτου.

Επειδή στα χρόνια των Πράσινων και Μπλε καφενείων και του Τσοβόλα δώστα όλα, που δίχασαν την Ελληνική κοινωνία και υπηρετούσε ο συγκεκριμένος κύριος, μάθαμε να αλληλοστηριζόμαστε στις επιθέσεις που δεχόμασταν από κάθε λογής κατά φαντασία προοδευτικούς, αναγκάζομε σήμερα δημόσια να προκαλέσω και να θέσω τα παρακάτω ερωτήματα.

Κύριε Κεραμιδά, σύμφωνα με το ΦΕΚ 1751/Β/22-5-2017 κατά το άρθρο 9 παράγραφος 5.1, προβλέπεται για φορείς που ασκούν (π.χ. πρόνοια, υγεία, εκπαίδευση) να παρέχονται οι απαραίτητες ποσότητες ύδατος για τη λειτουργία τους. Η ποσότητα που παρέχεται να αντιστοιχεί στην πρώτη κλίμακα, δηλαδή σε οικονομικά προσιτή τιμή που μπορεί να προσεγγίζει τη μηδενική και να υπάρχει μια κλίμακα με την κατώτερη τιμολόγηση.

Άρα στο κολυμβητήριο ΠΕΠΑΝΟΣ, αλλά και του ΝΟΠ, που πραγματοποιούν αθλητική εκμάθηση, θα έπρεπε χρόνια τώρα η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, να έχει μία τιμολογιακή πολιτική με μια κλίμακα και πολύ μικρότερο ποσό χρέωσης ανά κυβικό.

Επειδή αρέσκεσαι στην αντιπαράθεση, αλλά και εγώ επίσης, θα ήθελα να σου γνωρίσω ότι οι κλίμακες θεσπίστηκαν στην νομοθεσία, για περιορισμό της άσκοπης κατανάλωσης νερού και όχι τιμωρητηκά για τη λειτουργία των αθλητικών κολυμβητηρίων.

Επικαλείσαι δε ότι τιμολογείται το ΠΕΑΚ σύμφωνα με το αθλητικό τιμολόγιο. Που υπάρχει αυτό, σε ποια άλλη ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα εφαρμόζετε και ποια η τιμή του. Δημόσια ανάρτησε στο προσωπικό σου fb. Όσο και να το αναζητήσεις δεν υπάρχει.

Πιθανόν να διαπιστώσεις με λύπη μου, ότι στην Πάτρα με τέτοιες πολιτικές ο Αθλητισμός βρίσκεται υπό διωγμό.

Θα επικαλεστείς ότι η Δημοτική Αρχή Πελετίδη, βρίσκεται στο πλάι των φτωχών και τον κατατρεγμένων. Εφαρμόζει Κοινωνική πολιτική για τις ευπαθείς ομάδες, στο νερό, τα Δημοτικά Τέλη κ.α. Το κάνουν και άλλοι Δήμαρχοι άλλης ιδεολογικής φιλοσοφίας.

Όχι απαραίτητα «Κομουνιστές», αλλά Κοινωνικά ευαίσθητοι. Πολλές φορές και καλύτερα απ’ ότι στην Πάτρα. Όπως και η ΕΥΔΑΠ στα Κοινωνικά Τιμολόγια για τις Ευπαθείς Ομάδες, που παρόλο που είναι Α.Ε., προσφέρει πραγματικά ΔΩΡΕΑΝ το Κοινωνικό Αγαθό του νερού έως τα 30 κυβικά και μειωμένο πέρα αυτού, (ΦΕΚ Β/1105/3.4.2019).

Επειδή πιθανόν να παρασυρθείς και να με κατατάξεις στην Δημοτική παράταξη Παπαδημάτου, σου γνωρίζω ότι δεν βρεθήκαμε μαζί στις Δημοτικές Εκλογές καθώς και δεν ασκώ το εκλογικό μου δικαίωμα στην Πάτρα, παρόλο που κατοικώ πάνω από 30 χρόνια.

Καλή Ανάσταση από την Πανδημία και την Αδιαλλαξία.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ