Κίνα: Πετούν ζεστό νερό στον αέρα και γίνεται αμέσως πάγος -Στους -44 βαθμούς Κελσίου

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο, τα οποία έχουν καταγράψει την εκπληκτική στιγμή που ζεστό νερό παγώνει αμέσως και σχηματίζει ένα φωτοστέφανο από πάγο, με το που κάτοικοι της Κίνας το πετάνε στον αέρα.

Τα βίντεο δείχνουν το νερό να μετατρέπεται αμέσως σε κρύσταλλα από πάγο, καθώς οι άνθρωποι σκύβουν προς τα πίσω και το πετούν μέσα από μπουκάλια, στον αέρα. Τα στιγμιότυπα τραβήχτηκαν στη βορειότερη κινεζική πόλη Mohe την προηγούμενη Κυριακή, όταν η θερμοκρασία του έπεσε στους -44,3 βαθμούς Κελσίου, η χαμηλότερη μέχρι στιγμής αυτή τη χειμερινή περίοδο.

Η πόλη Mohe που βρίσκεται στην επαρχία Heilongjiang είναι γνωστή για τους σκληρούς χειμώνες της με τη χαμηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί, να είναι -52,3 βαθμοί Κελσίου.

Την Κυριακή, οι άνθρωποι έσπευσαν έξω για να δημιουργήσουν τα εντυπωσιακά σχέδια στην πόλη Mohe, καθώς η πόλη είδε την πιο κρύα ημέρα από τις αρχές του χειμώνα με θερμοκρασία -44,3 βαθμούς Κελσίου όπως αναφέρθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σε πλάνα που κυκλοφόρησαν από το BBC, βλέπουμε τον κόσμο να φέρνει προς τα πίσω και μετά να ρίχνει με φόρα στον αέρα το νερό, σχηματίζοντας ένα τόξο.

Κινέζοι πετούν νερό στον αέρα στην παγωμένη πόλη Mohe
Κάθε χρόνο, ο εξαιρετικά κρύος καιρός προσελκύει τους κατοίκους και τους τουρίστες στην πόλη Mohe για να απολαύσουν τον χιονισμένο τοπίο, ψεκάζοντας νερό στον αέρα για να γίνει πάγος, μια μοναδική δραστηριότητα που ονομάζεται «ειδικότητα Mohe» από τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Αφού πεταχτεί στον παγωμένο αέρα, το ζεστό νερό κρυώνει γρήγορα και μετατρέπεται σε παγωμένους κρυστάλλους, σχηματίζοντας ένα φωτοστέφανο σε σχήμα τόξου που μοιάζει με βέλη που πετάγονται σε κύκλο.

Το θέαμα εντυπωσιακό
Καθώς η θερμοκρασία μειώνεται, οι κάτοικοι σε περιοχές της βόρειας Κίνας έχουν επίσης βρει τεράστιους δίσκους από πάγο που σχηματίζονται σε ποτάμια, ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει σε κρύα κλίματα.

Το θέαμα εντυπωσιακό
Ένας από αυτούς τους κύκλους πάγου, μήκους περίπου 33 ποδιών, εντοπίστηκε να περιστρέφεται αργά στην επιφάνεια του ποταμού Taoer στην πόλη Ulanhot της Εσωτερικής Μογγολίας στις 3 Δεκεμβρίου.

Τον περασμένο μήνα, το σπάνιο αυτό φυσικό φαινόμενο, εντοπίστηκε στο Genhe της εσωτερικής Μογγολίας, μια πόλη που ονομάστηκε «ο πόλος κρύου της Κίνας».

Κινέζοι πετούν νερό στον αέρα

Οι δίσκοι πάγου δημιουργούνται λόγω του γεγονότος ότι το ζεστό νερό είναι λιγότερο πυκνό από το κρύο νερό, επομένως όταν ο πάγος λιώνει και βυθίζεται, η κίνηση δημιουργεί μια δίνη κάτω από το κομμάτι, αναγκάζοντάς το να γυρίσει, σύμφωνα με το National Geographic, επικαλούμενο μια μελέτη του 2016.