Βούτσης: «Όχι στον αλά καρτ υπερπατριωτισμό για τα εξοπλιστικά» – «Στον αέρα» ο εμβολιασμός

Για τις αμυντικές δαπάνες τοποθετήθηκε, με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο πρώην Πρόεδρός της και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στο ρ/σ Alpha.

Ο ίδιος δήλωσε «όχι στον α λα καρτ υπερπατριωτισμό για τα εξοπλιστικά διότι η ΝΔ έχει πάρει τα μαθήματά της από τις δήθεν «πατριωτικές» κορώνες που καλό θα ήταν να λείψουν». «Η εμπειρία, όχι μόνο από τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και από άλλα πολλά θέματα που έχουν συμβεί στη χώρα και ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο της ελληνοτουρκικής διένεξης με την επιθετικότητα που υπάρχει και την υποχώρηση σε πολύ μεγάλο βαθμό του ιδίου του κ. Μητσοτάκη από Σύνοδο Κορυφής σε Σύνοδο Κορυφής, παραπέμπουν αυτά τα μαθήματα πατριωτισμού για το ποιος ψήφισε τις αμυντικές δαπάνες σε ένα λαϊκισμό που δεν αναλογεί στη χώρα αυτή τη στιγμή» εξήγησε ο κ. Βούτσης.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στη χώρα λόγω της πανδημίας, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «πρωτοφανές σκάνδαλο εν καιρώ πανδημίας και χτύπημα για το κοινωνικό κράτος» τις 379.000 συντάξεις που εκκρεμούν. «Βρισκόμαστε σε μια χρονιά που είναι η πρώτη χρονιά για τη χώρα που δεν υπάρχει ούτε το δημοσιονομικό Σύμφωνο στην Ευρώπη ούτε τα ελλείμματα και τα πλεονάσματα και υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης αυτών των κοινωνικών τομέων», επισήμανρ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του κόμματός του για την επιχείρηση του μαζικού εμβολιασμού, που αναμένεται να εκκινήσει στα τέλη του μήνα. «Ανησυχούμε πολύ για την «Επιχείρηση Ελευθερία» για τον εμβολιασμό που από ό,τι φαίνεται βρίσκεται στον αέρα τόσο ποσοτικά όσο και από πλευράς διαδικασιών» τόνισε και πρόσθεσε πως «χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή».

Στον αντίποδα, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «απολύτως κοστολογημένο, ρεαλιστικό και μεροληπτικό για την ενίσχυση του δημόσιου τομέα της Υγείας, του κοινωνικού κράτους και σε πλήθος τομέων του δημοσίου σε αντίθεση με τις προγραμματικές αντιλήψεις και παρεμβάσεις της Κυβέρνησης» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπό αυτό το πρίσμα, «ακόμα και από το μεγαλεπήβολο όπως κατηγορήθηκε «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» το 60% υλοποιήθηκε από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο κ. Βούτσης, καταλήγοντας πως «φυσικά δεν γνωρίζαμε τότε 1,5 χρόνο πριν από τις εκλογές ότι θα αφήσουν άδεια ταμεία για να μην μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις».