Στη Βενεζουέλα η πιο επικίνδυνη φυλακή στον κόσμο – Συμμορίες με χειροβομβίδες και κόλαση για τους gay


Συμμορίες, ναρκωτικά, χειροβομβίδες, όπλα, πάρτι και ομοφυλόφιλοι στη στέγη συνθέτουν την εικόνα της φυλακής PGV που βρίσκεται στη Βενεζουέλα και αποτελεί την πιο επικίνδυνη φυλακή στον κόσμο.

 

Τα εντυπωσιακά σκηνικά πολέμου που επικρατούν στη συγκεκριμένη φυλακή αποτυπώνει ο φακός του σκηνοθέτη Andrés Figueredo Thomson με το ντοκιμαντέρ «La Causa».

 

Το όνομα του ντοκιμαντέρ δεν είναι τυχαίο. «La Causa» ονομάζεται ο φόρος που εισπράττουν οι φύλακες από τους κρατούμενους για να αγοράσουν τα νόμιμα ή παράνομα αγαθά που μεταφέρονται στο σωφρονιστικό κατάστημα.

 

Οι φυλακές είναι γεμάτες και ο έλεγχος έχει χαθεί. Μάλιστα είναι τόσο επικίνδυνες που οι φρουροί της έχουν εγκαταλείψει, ενώ δεν μπορούν να εισέλθουν ούτε και ένοπλες δυνάμεις, που θεωρείται αμφίβολο αν μπορούν να ανακτήσουν τον έλεγχό της.

 

Σύζυγοι, φιλενάδες και παιδιά επιτρέπονται να μπαίνουν και να πηγαίνουν σχεδόν όπου θέλουν, ενώ διοργανώνονται περίεργα πάρτι με θέματα από ταινίες Disney, μουσικά φεστιβάλ και ρέιβ πάρτι, τα Σαββατοκύριακα.