Ρωσία: Το Κρεμλίνο εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση του CAS

Το Κρεμλίνο εξέφρασε σήμερα την λύπη του για την απόφαση του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) της Λοζάνης, σύμφωνα με την οποία η Ρωσία αποκλείεται για δύο χρόνια από τις μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2021 και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2022, για παράβαση των κανόνων κατά του ντόπινγκ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας την απόφαση του CAS δήλωσε: “Εμείς φυσικά εκφράζουμε την λύπη μας σε σχέση με την απόφαση αυτή” την οποία “φυσικά βλέπουμε αρνητικά”.

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου θεωρεί ότι είναι σημαντικό που η απόφαση της CAS επιτρέπει στους Ρώσους αθλητές να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις . “Αυτό θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν την διεθνή τους παρουσία και την αθλητική τους φόρμα. Είναι πολύ σημαντικό” δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία “θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά του ντόπινγκ σαν το μεγαλύτερο κακό σ’ αυτόν τον τομέα όπως επανειλημμένα έχει πει ο Ρώσος πρόεδρος σε ομιλίες του”.

Τέλος προσέθεσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να διατηρεί στενές επαφές με τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ