Βουλγαρία: Στα 1.959 τα κρούσματα του νέου κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.959 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της Βαλκανικής να φθάνει τους 186.240.

Το ίδιο διάστημα, 191 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 6.196 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Στα βουλγαρικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 7.034 ασθενείς, οι 570 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των στελεχών των υπηρεσιών υγείας που έχουν προσβληθεί συνεχίζει να αυξάνεται, έχει φθάσει πλέον τις 8.178 περιπτώσεις.

Η κατάσταση στη Βουλγαρία χαρακτηρίζεται ολοένα περισσότερο κρίσιμη λόγω, ιδίως της οξείας έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Οι αρχές έχουν στρατολογήσει εθελοντές, ανάμεσά τους φοιτητές ιατρικής, ιδιώτες γιατρούς και συνταξιούχους, ενώ αστυνομικοί και πυροσβέστες συμμετέχουν στη διακομιδή ασθενών στα νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ