Τζουμχουριέτ: Αν κι άλλες χώρες ακολουθήσουν το εμπάργκο των ΗΠΑ, θα υπάρξει πρόβλημα στην Τουρκία

Προβληματισμός παρά τους λεονταρισμούς

«Εάν δεν βρεθεί λύση με τον Μπάϊντεν για τις αμερικανικές κυρώσεις λόγω S-400, η κατάσταση θα εξελιχθεί δύσκολα για την Τουρκία» αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Τζουμχουριέτ, που παρουσιάζει τα προβλήματα που δημιουργούνται στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, λόγω του εμπάργκο.

Το δημοσίευμα επισημαίνει πως οι εξοπλιστικοί σχεδιασμοί της Τουρκίας, για την παραγωγή του άρματος μάχης Altay Tank, εθνικού πολεμικού αεροσκάφους και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, εισέρχονται σε προβληματική περίοδο, που θα ενταθεί αν και άλλες χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ.

Το φιλόδοξο project παραγωγής αρμάτων μάχης Altay Tank, έχει «βαλτώσει» λόγω «παγώματος» εξαγωγών κινητήρων από τη Γερμανία, που δημιουργεί επίσης εκνευρισμό στην τουρκική κυβέρνηση, που δέχεται επιθέσεις και ειρωνείες από την αντιπολίτευση

Παράλληλα αναφέρεται πως θα υπάρξει πρόβλημα και για τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων που παράγει η Τουρκία, με μείωση εισόδων, ενώ το εμπάργκο από ΗΠΑ -και πιθανώς από χώρες της Ε.Ε. που θ’ ακολουθήσουν- θ’ αναγκάσουν την Άγκυρα να διαθέσει ακόμη περισσότερα κονδύλια για εσωτερική έρευνα και παραγωγή αμυντικών συστημάτων.