Εμανουέλ Μακρόν: Πώς κόλλησε κορωνοϊό – Σε καραντίνα Σάντσεθ, Σαρλ Μισέλ και Ζαν Καστέξ

Ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί πώς προσεβλήθη από τον κορωνοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν είναι σε εξέλιξη από τη στιγμή που βρέθηκε θετικός ο Γάλλος πρόεδρος.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου είχε δηλώσει ότι ο Eμανουέλ Μακρόν είχε υποβληθεί αρκετές φορές σε τεστ Covid από την έναρξη της επιδημίας και ουδέποτε είχε βρεθεί θετικός.

Η σύζυγός του Μπριζίτ είχε τεθεί σε απομόνωση πριν από αρκετούς μήνες γιατί είχε έρθει σε επαφή με άτομο που κόλλησε τον ιό.

Ο Μακρόν θα απομονωθεί για επτά ημέρες, ωστόσο θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τις δραστηριότητές του εξ αποστάσεως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ.

Εκτός από τον Μακρόν, και ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ τέθηκε σε απομόνωση, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde».

Πιθανότατα ως «άτομο επαφής»… ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ έχει επίσης τεθεί σε απομόνωση, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Γερουσίας, Ζεράρ Λαρσέ, κατά την έναρξη συνεδρίασης κατά την οποία η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει τη στρατηγική της Γαλλίας για τα εμβόλια.

Η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, ως άτομο στενής επαφής, παραμένει και η ίδια σε απομόνωση.

Kαι ο Γάλλος υπουργός Μαρκ Φεσνό μπήκε σε απομόνωση

Παράλληλα, ο υπουργός Σχέσεων με το γαλλικό κοινοβούλιο, Μαρκ Φεσνό, τέθηκε σε κατ΄ οίκον περιορισμό, όπως ανακοίνωσε το περιβάλλον του στο Γαλλικό Πρακτορείο. Τις τελευταίες ημέρες είχε έρθει πολλές φορές σε επαφή με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Σε καραντίνα ένας μετά τον άλλον, οι ηγέτες που συνάντησαν τον Μακρόν

Στο μεταξύ, ένας μετά τον άλλον, οι ηγέτες που συνάντησαν τον Μακρόν τις τελευταίες ημέρες απομονώνονονται.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ μπαίνει σε καραντίνα έως τις 24 Δεκεμβρίου, ανακοινώνει το υπουργικό του συμβούλιο. Οι δύο ηγέτες είχαν συναντηθεί τη Δευτέρα στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν είχε έρθει σε επαφή πρόσφατα με τον Μακρόν. Τέθηκε και αυτός σε καραντίνα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Την ίδια ώρα σε αυτοαπομόνωση τέθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, μετά τη γνωστοποίηση της είδησης ότι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Σαρλ Μισέλ είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο στις 10 και στις 11 Δεκεμβρίου και για τον λόγο αυτό θα μπει σε καραντίνα και θα υποβληθεί και σε τεστ. Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει εμφανίσει συμπτώματα.

Στο μεταξύ και ο πρωθυπουργός του Βελγίου τέθηκε σε απομόνωση ενώ έχει κάνει ήδη το τεστ Covid και περιμένει το αποτέλεσμα.

Ο Αλεξάντερ ντε Κρου είχε έρθει σε επαφή με τον Μακρόν κατά τη διάρκεια του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είχε αναφέρει στην εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ, είχε κάνει τέστ για τον Covid-19, αφού επέστρεψε από τις Βρυξέλλες στις 11 Δεκεμβρίου και όπως ανέφερε κάνει τεστ ανά δύο μέρες.

Μόνο όσοι έχουν δει τον αρχηγό του γαλλικού κράτους τις τελευταίες 48 ώρες προτού υποβληθεί στο τεστ Covid, θα πρέπει να τεθούν σε αυτοαπομόνωση , σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες.

Ο Γάλλος Υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε ότι η σκέψη του είναι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έστειλε τις καλύτερες ευχές του στον Γάλλο πρόεδρο.

«Λυπάμαι που άκουσα ότι ο φίλος μου @EmmanuelMacron βρέθηκε θετικός στον ιό. Σας ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση», γράφει το μήνυμά του στο Twitter και μάλιστα στα γαλλικά.