ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ: Έτοιμος ο αυτοκινητόδρομος στο τμήμα Μιντιλόγλι – Αχαγιά μέχρι Μάρτιο 2023 – Χρονοδιάγραμμα Καραμανλή για το μεγάλο έργο

Ο νέος εθνικός δρόμος Πάτρα – Πύργος θα δοθεί σε πλήρη λειτουργία το α’ εξάμηνο του 2024, ενώ μέχρι τότε, με 30 εκατ. ευρώ θα βελτιωθεί η οδική ασφάλειας στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, με εργασίες συντήρησης που θα ξεκινήσουν μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, όπως ξεκαθάρισε χθες, σε συνέντευξή του, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.
Μιλώντας στο «Λέτρινα FM», πρόσθεσε ότι τα χρήματα επιδιόρθωσης είναι για πάνω από μία 10ετία και όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου είπε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2024 το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. «Στόχος μας είναι μέχρι τον Ιούνιο του ’21 να έχουμε πάρει και έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ και να ξεκινήσει το έργο. Εφόσον γίνει αυτό και δεν καθυστερήσει η αρμόδια Επιτροπή, τότε το χρονοδιάγραμμα είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 να έχει κατασκευαστεί το τμήμα Μιντιλόγλι – Κάτω Αχαΐα, μέχρι τον Μάρτιο του 2023 να είναι έτοιμο το κομμάτι Κάτω Αχαΐα – Πύργος και το πρώτο εξάμηνο του 2024 να έχει ολοκληρωθεί όλος. Είναι έργο πεδινό, χωρίς δυσκολίες κατασκευής, ενώ και ο παραχωρησιούχος, «Ολυμπία Οδός», έχει την εμπειρία να το κάνει», συμπλήρωσε ο υπουργός
«Πλέον, είναι δεδομένο ότι το έργο θα γίνει, ενώ μέχρι προσφάτως ήταν υπό αμφισβήτηση το εάν θα γίνει. Τέλος πλέον οι καθυστερήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει μ’ αυτό το έργο»» κατέληξε.
Για ακόμα μία φορά, εξέφρασε πάντως την πεποίθησή του, ότι εφόσον οι προηγούμενοι εργολάβοι έχουν αποζημιωθεί και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία προσφυγή, να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να μη γίνει καμία προσφυγή, αφού αυτό είναι το δημόσιο συμφέρον.