ΠΑΤΡΑ: Εκπαιδευτικά σεμινάρια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την άυλη συνταγογράφηση

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια του σχεδίου δράσης για την Υγεία του έτους 2020 υλοποιεί εκτός των άλλων και δράσεις προώθησης της Δια Βίου Μάθησης των ατόμων τρίτης ηλικίας με βιωματικά σεμινάρια σε θέματα φροντίδας της υγείας τους και την στήριξη προγραμμάτων εξοικείωσής τους με τις νέες τεχνολογίες (μείωση ψηφιακού αποκλεισμού / ενσωμάτωση και εμπειρίες με τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας, ενημέρωση για τηλεϊατρική υποστήριξη της αυτόνομης διαβίωσης κλπ).
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια με τίτλο «e-ygeia – Άυλη συνταγογράφηση» που έχουν ως στόχο την απόκτηση των απαιτούμενων γνώσεων για την εισαγωγή στην πλατφόρμα www.gov.gr και την πραγματοποίηση άυλης συνταγογράφησης .
Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν τέσσερα διαδικτυακά σεμινάρια με την πιστή εφαρμογή όλων των απαιτούμενων κατά covid 19 υγειονομικών πρωτοκόλλων, με διάρκεια δέκα ώρες το καθένα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος δήλωσε: «Η άυλη συνταγογράφηση είναι μια υπηρεσία της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr., η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλους να λαμβάνουν συνταγή εξ αποστάσεως, χωρίς δηλαδή την επίσκεψη στο θεράποντα ιατρό. Για τα άτομα της τρίτης ηλικίας και τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αποτελεί εξαιρετικά σημαντική εφαρμογή στις ιδιαίτερες μέρες που ζούμε υπό τη σκιά της πανδημίας του Covid-19.”