Κέρδη στη Wall καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις συνομιλίες για το πακέτο τόνωσης

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές καλωσορίζουν κάποια ενθαρρυντικά σημάδια προόδου στις διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον για το πακέτο τόνωσης της οικονομίας.

Μια διακομματική ομάδα βουλευτών και γερουσιαστών κάλεσε τους ηγέτες του Κογκρέσου τη Δευτέρα να προχωρήσουν με ένα πακέτο δαπανών αξίας $748 δισ. το οποίο δεν θα περιλαμβάνει πολλά από τα δυσκολότερα θέματα που εμποδίζουν την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Οι επενδυτές παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις συνομιλίες Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικάνων για ένα πακέτο που θα προσφέρει στήριξη στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που πλήττονται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Με το Κογκρέσο να μην έχει καταφέρει να δρομολογήσει ένα δημοσιονομικό πακέτο στήριξης παρά τις εντατικές συνομιλίες των τελευταίων μηνών, η οικονομία δείχνει να χάνει και πάλι την ορμή της το τελευταίο τρίμηνο εν μέσω των δρακόντειων μέτρων ανάσχεσης που αναγκάζονταν να υιοθετούν οι πολιτείες και τοπικές κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.

Δείκτες – Στατιστικά 

Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 91,01 μονάδες (0,30%) στις 29.952,56 μονάδες. Ο S&P 500 προσθέτει 21,64 μονάδες (0,59%) στις 3.669,13 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 94,87 μονάδες (0,76%) στις 12.534,91 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones 20 κινούνται με θετικό πρόσημο και 10 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Apple με κέρδη 4,66 δολ. ή σε ποσοστό 3,82% στα 126,44 δολ. και ακολουθούν η Nike στα 138,06 δολ. με άνοδο 1,31% και η McDonald’s στα 214,05 δολ. με άνοδο 1,00%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Boeing (-1,30%), η American Express (-0,87%) και η Amgen (-0,76%).

Η έναρξη των μαζικών εμβολιασμών στη χώρα δημιουργεί ελπίδες ότι οι κυβερνήσεις θα έχουν στη διάθεση τους ένα ισχυρό εργαλείο για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιο της Moderna για τη νόσο Covid-19 είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, ένδειξη ότι σύντομα το συγκεκριμένο εμβόλιο θα μπορούσε να προστεθεί στο οπλοστάσιο κατά της πανδημίας.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την αμερικανική Federal Reserve έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,4% το Νοέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.