Χωρίς περιθώρια ο ΠΑΟ – Οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Ρεάλ Μαδρίτης

Δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, που υπό προϋποθέσεις μπορούν να διαμορφώσουν νέα βαθμολογικά δεδομένα για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, περιλαμβάνει η τρέχουσα «διαβολοβδομάδα». Αρχής γενομένης απόψε (21.00), όπου οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Ρεάλ Μαδρίτης, θέλοντας να ισοσκελίσουν την ήττα-πισωγύρισμα της περασμένης Παρασκευής από τη Ζαλγκίρις.

Με τέσσερις εντός έδρας ήττες μέχρι στιγμής και συνολικό σκορ 4-7 (νίκες-ήττες), οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα, εναντίον των Μαδριλένων και της Αλμπα Βερολίνου την Πέμπτη, δεν έχουν άλλα περιθώρια πλην της νίκης εάν θέλουν να ελπίζουν σε πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. «Χρειαζόμαστε 24 δευτερόλεπτα ενέργεια στην άμυνα και 40 λεπτά στο παιχνίδι. Εάν δεν έχουμε αυτήν την απαιτούμενη ενέργεια απέναντι στη Ρεάλ που είναι τόσο ποιοτική και που δεν ξέρεις ποιος παίκτης θα είναι πρωταγωνιστής, νομίζω δεν θα έχουμε τύχη», παραδέχθηκε ο νεαρός τεχνικός που στο ματς πρωταθλήματος με το Περιστέρι είδε σημαντική βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι.

«Ξέρουμε ότι είμαστε μια ομάδα που χτίζεται από την αρχή. Μια ομάδα που έχει αρκετά νέα παιδιά τα οποία δεν έχουν πολλά παιχνίδια στην Ευρωλίγκα. Είναι σίγουρο ότι το “θέλω” των παιδιών είναι τεράστιο αλλά πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω το πώς το διαχειριζόμαστε και πώς να μην καταβάλει το άγχος την προσπάθειά μας», συμπλήρωσε.

«Είδαμε πόσο άσχημα παίξαμε με τη Ζαλγκίρις και μάθαμε από αυτό ώστε να συνεχίσουμε. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και δεν πρέπει να μένουμε στο παρελθόν. Πρέπει να βελτιωνόμαστε και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη», σχολίασε ο Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού Μάρκους Φόστερ που χαρακτήρισε «κλειδί» για τη νίκη το σκοράρισμα στο transition, την ταχύτητα και την καλή άμυνα.

Η Ρεάλ που πλέον προσπαθεί να προσαρμοστεί με την απουσία του Αργεντινού Φακούντο Καμπάτσο, ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στο ΝΒΑ, ήρθε στην Αθήνα και θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή οπότε και αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός της Πάμπλο Λάσο χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό μια καλοφτιαγμένη ομάδα.

Στα υπόλοιπα σημερινά ματς της 14ης αγωνιστικής παίζουν: ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ανατολού Εφές, Φενερμπαχτσέ – Μιλάνο, Ερυθρός Αστέρας – Αλμπα Βερολίνου, Ζαλγκίρις – Μπασκόνια.

• Το πρόβλημα με τον Κώστα Παπανικολάου, που παρουσιάστηκε στον Ολυμπιακο ενόψει του αυριανού παιχνιδιού με τη Βαλένθια (γαστρεντερίτιδα), έπαψε να υφίσταται και ο Eλληνας άσος υπολογίζεται κανονικά.

• Στη Γαλλία απέναντι στην Σολέ (19.00) δοκιμάζεται η ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική του Basket Champions League.