Κικίλιας: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό – Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας

 

Πολιτική

#TAGS:

Βασίλης Κικίλιας Εμβόλιο για τον κορωνοϊό Εμβολιασμοί Βουλή Προϋπολογισμός

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι ώρα για μάχη και όχι ώρα για πολιτική αντιπαράθεση – «Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, είναι αδήριτη ανάγκη» είπε – Έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη για όλον τον κόσμο εκστρατεία εμβολιασμού»

 

Για ώρα μάχης και όχι πολιτικής αντιπαράθεσης μίλησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού υπογραμμίζοντας ότι η αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό έχει ξεκινήσει.

 

«Τώρα είναι η ώρα της μάχης. Είναι οι ώρες που, σεβόμενοι τις απώλειες των συνανθρώπων μας και την προσπάθεια όλης της υγειονομικής κοινότητας να αντιμετωπίσει έναν θανατηφόρο και αόρατο εχθρό, πρέπει να ενωθούμε και πρέπει να κερδίσουμε την τελική μάχη αυτού του πολέμου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Απευθυνόμενος ειδικά στην αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε «κατανοώ ότι σας είναι θελκτικό να λέτε μια κουβέντα παραπάνω για τα θέματα της πανδημίας. Σας παρακαλώ όμως να είστε πολύ προσεκτικοί για τα ζητήματα των εμβολιασμών. Η εθνική προσπάθεια εμβολιασμού υπερβαίνει τα κόμματά μας και πρέπει να συγκλίνουμε σε μετριοπαθή λόγο ώστε οι συμπολίτες μας να αντιληφθούν την ανάγκη. Δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, είναι αδήριτη ανάγκη καθώς το εμβόλιο είναι ο μόνος δρόμος για να πάμε σε μια μερική κανονικότητα και στην συνέχεια να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».