Τα Καλάβρυτα αποτελούν άσβεστο φάρο μνήμης

Με την ευκαιρία της 77ης επετείου του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε τα εξής:
«Οι συνθήκες “υγειονομικού πολέμου” που επικρατούν φέτος στην χώρα, δυστυχώς δεν επιτρέπουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, με την μαζικότητα των προηγουμένων ετών.
Ωστόσο, παρά το γεγονός πως δεν μπορούμε να παραβρεθούμε στις εκδηλώσεις μνήμης, η σκέψη μας και η καρδιά μας θα βρεθούν και φέτος στη Ράχη του Καπή για να υποκλιθούμε στα θύματα της ναζιστικής κτηνωδίας και να διατρανώσουμε για άλλη μία φορά την προσήλωσή μας στα ιδανικά της ειρήνης και της δημοκρατίας.
Τα Καλάβρυτα αποτελούν έναν άσβεστο φάρο μνήμης και πανανθρώπινων διδαγμάτων. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το ανατρέψει η πανδημία.
Η ημέρα μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος σημαίνει για όλους μας δέος. Αλλά και χρέος. Διαρκή αγώνα για ειρήνη και ευημερία.
Το 2021 θα είμαστε όλοι μαζί για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην μαρτυρική θυσία των Καλαβρυτινών, γιατί η μνήμη, ακόμα και όταν είναι οδυνηρή ή αποτρόπαια, αποτελεί τον καλύτερο οδηγό προς το μέλλον».