Super League 1: Όλα τα βλέμματα στο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Αυλαία στη 12η αγωνιστική της Super League 1 με το ντέρμπι Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ να δεσπόζει στο πρόγραμμα (Κυριακή, 19:30)

Η αυλαία της 12ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου με τον αγώνα ΑΕΛ – ΟΦΗ (17:15) και την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα (19:30).

Η συνέχεια είναι την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου με τις εκτός έδρας αποστολές του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ κόντρα σε Λαμία (15:00) και Απόλλωνα Σμύρνης (17:15) αντίστοιχα, τον αγώνα Βόλος ΝΠΣ – Παναιτωλικός (17:15) και φυσικά τη «μητέρα των μαχών» στη Θεσσαλονίκη, το ντέρμπι ανάμεσα στον Άρη και στον ΠΑΟΚ (19:30).

Η αυλαία της 12ης αγωνιστικής πέφτει τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου με τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος (19:30).

Όλα τα βλέμματα στο ντέρμπι Θεσαλονίκης 

Ο Άρης υποδέχεται την Κυριακή (13/12) τον ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης το οποίο εξαιτίας του κορωνοϊού θα διεξαχθεί και αυτό χωρίς κόσμο.

Από τη στιγμή που οι κίτρινοι επέστρεψαν στη Super League, έχουν αντιμετωπίσει 7 φορές τον Δικέφαλο του Βορρά! Σε αυτά τα ματς (ανεξαρτήτου έδρας) οι μεν έχουν 1 νίκη, οι δε 2 και 4 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Αριθμοί που αφορούν ματς σε μια εποχή όπου οι «κίτρινοι» ήταν μέχρι και νεοφώτιστοι στην κατηγορία, ενώ ο ΠΑΟΚ χωρίς καμία αμφιβολία στην καλύτερη εποχή της ιστορίας τους όπως έχουν δείξει και οι τίτλοι που κατέκτησε!

Η Ευρώπη τελείωσε για φέτος και άπαντες στον ΠΑΟΚ στρέφουν την προσοχή στις εγχώριες διοργανώσεις, ξεκινώντας από το επικείμενο ντέρμπι. Οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην αναμέτρηση με τη Γρανάδα ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης στο γυμναστήριο και την πισίνα, ενώ για τους υπόλοιπους η προπόνηση ήταν υψηλής έντασης.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πάμπλο Γκαρσία θα πρέπει να οδηγήσει τον «Δικέφαλο» στο κλασικό ντέρμπι της πόλης έχοντας κάποιες απουσίες. Συγκεκριμένα, ο Ουρουγουανός δεν θα έχει διαθέσιμο τον τιμωρημένο Ελ Καντουρί, τον τραυματία Σοάρες, ο οποίος ξεκίνησε τρέξιμο στο γήπεδο και τον Βιεϊρίνια, που έβγαλε μεν το πρόγραμμα με την ομάδα αλλά έχει χάσει πολλές προπονήσεις.

Στον αντίποδα, το πρόγραμμα της Παρασκευής για τους ποδοσφαιριστές του Άρη περιελάμβανε πρωινή προπόνηση στο «Δασυγένειο», με ενεργοποίηση, αμυντική και επιθετική τακτική, καθώς και τελειώματα φάσεων. Παράλληλα, ο Εμάνουελ Σάκιτς συμμετείχε και πάλι στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης των «κιτρινόμαυρων», αλλά ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι θα προλάβει τον ΠΑΟΚ!

Με την προπόνηση που θα γίνει το Σάββατο (12/12) το πρωί στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου, ολοκληρώνεται ουσιαστικά η προετοιμασία του Άρη για τον κυριακάτικο (13/12) αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ενώ μετά την ολοκλήρωση της σημερινής προπόνησης θα ανακοινωθεί η αποστολή του ντέρμπι με τον «δικέφαλο του Βορρά».