Ολυμπιακός: Ολοκλήρωση…νικητής και από το Βελιγράδι – «Ερυθρόλευκος» αστέρας

Μετά τον θρίαμβο στη Βαρκελώνη, ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μια ονειρική εβδομάδα φεύγοντας νικητής και από το Βελιγράδι, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα με 81-79, φτάνοντας το 7-5 (νίκες-ήττες) στην Ευρωλίγκα.

Ανθρωπος της τελευταίας στιγμής ήταν για μία φορά ακόμη ο Γιώργος Πρίντεζης, που στην εκπνοή πέτυχε το νικητήριο καλάθι, ενώ η απόδοση των Σπανούλη, Λαρεντζάκη, Σλούκα έδωσε έντονο ελληνικό χρώμα στο αποτέλεσμα.

Η βραδιά ανήκε στον «Κill Bill», αφού πέραν της εμφάνισής του, ανέβηκε στην 1η θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης (ως Πρωταθλητριών και Ευρωλίγκας) με 4.322 πόντους.

Αν και βρέθηκε στο -16, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο β΄ ημίχρονο με όπλο του ξανά την άμυνα, αλλά και νέα πρόσωπα στην πρώτη γραμμή όπως ο Λαρεντζάκης. Στην τελευταία περίοδο η ελληνική ομάδα είχε να διαχειριστεί ένα υπέρ της +9, όμως τα παιδαριώδη λάθη (19 συνολικά στο παιχνίδι) και τα συνεχόμενα επιθετικά φάουλ, πήγαν το ματς στην κόψη του ξυραφιού.

Ο Σπανούλης στα 8,6΄΄ με μία βολή έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, ο Ο’ Μπράιαντ στα 6,8΄΄ με μία βολή ισοφάρισε 79-79 και ο Πρίντεζης στα 3,6΄΄ με προσωπική ενέργεια (καλάθι και φάουλ) έδωσε μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Ο’ Μπράιαντ 16 (2), Γουόλντεν 13 (3), Λόιντ 13 (1), Ουσκόκοβιτς 2, Νταβίντοβατς 8, Λάζιτς 3 (1), Ριθ 7 (1), Ντόμπριτς 5 (1), Κουρίντζα 10 (2), Κούζμιτς 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάρισον 12 (4), Λαρεντζάκης 11 (3), Σπανούλης 14 (2), Σλούκας 12 (2), Μάρτιν 1, Βεζένκοβ -, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου -, Ζαν-Σαρλ 8, Τζένκινς -, Ελις 4, Μακίσικ 3.

• Ο Παναθηναϊκός, μετά τη μεγάλη νίκη επί της Αρμάνι στο Μιλάνο, υποδέχεται (21.00) τη Ζαλγκίρις που μετρά έξι σερί ήττες, ένα αρνητικό σερί, που όπως είπε και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιώργος Βόβορας, της δίνει έξτρα κίνητρο.

«Εχουν πολύ μεγάλη ανάγκη τη νίκη. Αρα, περιμένουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Η Ζαλγκίρις είναι πολύ επιθετική ομάδα, προσπαθεί να ελέγξει τη ρακέτα, και πρέπει να παίξουμε πολύ καλή προσωπική άμυνα», ανέφερε σχετικά.