Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το click away: Παραγγελίες, πληρωμές, παραλαβές

Με πολύ αυστηρούς όρους αλλά και με πρωτόγνωρους τρόπους όπως το click away, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τομείς της οικονομικής δραστηριότητας από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.

Για το λιανεμπόριο, δίδεται η δυνατότητα στα καταστήματα που έχουν είσοδο σε δρόμο να λειτουργήσουν με την μέθοδο click away. Δεν επιτρέπεται το click away για καταστήματα που δεν έχουν πρόσβαση στο δρόμο, στα εμπορικά κέντρα και στα malls.

Αναλυτικά η διαδικασία:

Οι αγορές θα γίνονται μόνο μέσω προαγοράς είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά.
Η επιχείρηση καταχωρεί την παραγγελία και αποστέλλει στον πελάτη είτε τιμολόγιο, είτε μήνυμα, που θα φέρει τα εξής στοιχεία: Επωνυμία, Διεύθυνση, ΑΦΜ, Χρονικό διάστημα παραλαβής.
Δεν θα επιτρέπεται η ανταλλαγή χρημάτων και οι πληρωμές θα γίνονται είτε ηλεκτρονικά μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών με POS.
Η παραλαβή θα γίνεται αποκλειστικά στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και μετά από ραντεβού και από ένα και μόνο άτομο.
Ισχύει ο κανόνας της απόστασης 2 μέτρων μεταξύ των πελατών ενώ έξω από το κατάστημα μπορούν να βρίσκονται έως 9 άτομα παρόντα.
Για να μεταβούν στα καταστήματα για να παραλάβουν τα προϊόντα με click away οι καταναλωτές θα πρέπει να στείλουν μήνυμα με τον αριθμό 2 στο 13033.
Επίσης θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη απόδειξη προαγοράς από τον προμηθευτή.
Τι ισχύει για τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία

Από την προσεχή Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 ανοίγουν ξανά και τα κομμωτήρια σε όλη τη χώρα. Προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν το μεγάλο όγκο των πελατών, δίνεται η δυνατότητα για λειτουργία με διευρυμένο ωράριο από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Θα λειτουργήσουν αποκλειστικά με ραντεβού, προκειμένου να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου δίνεται και στα βιβλιοπωλεία που επίσης ανοιγουν τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα. Θεσπίστηκε ανώτατο όριο 4 πελατών σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή ενός πελάτη ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.

Πηγή: skai.gr