Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν στη Βουλή την «ψεκασμένη»–αντιεμβολιαστική ρητορική Βελόπουλου

Κοινό μέτωπο κατά των «ψεκασμένων», αντιεμβολιαστικών θεωριών που εξέφρασε από την Ολομέλεια της Βουλής για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος συγκρότησε κυβέρνησηκαι ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υφυπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε:«Λυπάμαι πάρα πολύ που το βήμα της Βουλής χρησιμοποιήθηκε για έκφραση αντιεπιστημονικών απόψεων και πρόκληση φόβου για τον εμβολιασμό. Ας αφήσουμε την επιστημονική κοινότητα και τους αρμόδιους εξουσιοδοτημένους φορείς να δώσουν την κατεύθυνση. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει την επιλογή του. Όμως το βήμα της βουλής δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για καλλιέργεια φόβου και ανασφάλειας».

Για ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση των αντιεμβολιαστικών θεωριών και της εκμετάλλευσης του φόβου των πολιτών για την πανδημία μίλησε και ο κ Νίκος Βούτσης. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κάλεσε την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να αντιδράσουν δυναμικά και πειστικά στην ρητορική του φόβου ώστε η κοινωνία με την βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας να επανέλθει στην κανονικότητα.

«Εκτιμώ πως η ρητορική του κ. Βελόπουλου ήταν ευθεία και συνειδητή τροφοδότηση του πνεύματος φοβίας των εμβολιασμών μέσα σε μια κοινωνία που έχει ερωτηματικά και φόβο αλλά πρέπει να βοηθήσουμε ώστε ότι φέρουν οι επιστήμονες να χρησιμοποιηθούν για να ορθοποδήσει η χώρα. Ελπίζω η κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα των κομμάτων να έχουν την ευαισθησία και να αισθανθούν το χρέος ώστε άμεσα να υπάρχει απάντηση με στοιχεία σε αυτή τη ρητορική» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

«Προτιμώ να είμαι ψεκασμένος, μπολιασμένος δεν θέλω να είμαι» λέει ο Βελόπουλος

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης ο οποίος έβαλε ευθέως κατά των εμβολίων covid-19 και κατά των μελών της επιστημονικής επιτροπής.

Ο κ. Βελόπουλος άφησε μάλιστα ευθύτατους υπαινιγμούς περί χρηματισμούτων καθηγητών προκειμένου να φοβίζουν τους πολίτες.

«Έχουν βάλει τους ειδικούς να κάνουν μονομερή ενημέρωση. Το περίεργο είναι ότι όλοι αυτοί οι ειδικοί έχουν πάρει πολλά λεφτά. Ποσά 500 – 700 χιλ. ευρώ από δήθεν ερευνητικά προγράμματα» είπε ο κ. Βελόπουλος για να αναφερθεί ονομαστικά στους Αθηνά Λινού, Γκίκα Μαγιορκίνη και Νίκο Σύψα.

«Η Λινού είναι στέλεχος – αν όχι ιδρύτρια- της Πρόληψης. Μιας ΜΚΟ για λαθρομετανάστες. Συμπτωματικά έμμεσα ή άμεσα ρουφάνε χρήματα και βγαίνουν στα κανάλια για να μας λένε πόσο επικίνδυνος είναι ο κορωνοϊός και να μας κρατάνε σπίτι. Τι δουλειά έχει η κα Λινού που έχει ΜΚΟ; Τι δουλειά έχει ο Μαγιορκίνης να μιλά για τον κορωνοϊό; Τι δουλειά έχει ο Σύψας να βγαίνει και να τρομοκρατεί;».

«Κάποιοι μας λένε ψεκασμένους και κατά των εμβολίων» είπε σε άλλο σημείο για να επικαλεστεί δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμ. Μακρόν αναφορικά με τα νέα εμβόλια. «Και ο Μακρόν έχει τους ενδοιασμούς που έχει η Ελληνική Λύση» είπε.

«Αν λέω αλήθεια προτιμώ να είμαι ψεκασμένος. Μπολιασμένος δεν θέλω να είμαι. Μπολιασμένος με τον κάθε Χασάν» ειπε σε άλλο σημείο.

Βελόπουλος κατά πάντων

Ο ίδιος πρόσθεσε «Ποινικές και αστικές ευθύνες έχουν οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια; Ναι ή όχι; Αστική ή ποινική ευθύνη αν έχει παρενέργειες το εμβόλιο ποιος έχει; Και θέλει από εμένα ο πρωθυπουργός να βγω να προτρέψω για το εμβόλιο; Τον πατέρα μου δεν θα τον κάνω πειραματόζωο. Η Pfizer είχε βγάλει 2-3 φάρμακα που οδήγησαν στο θάνατο και τα απέσυρε. Είχε δώσει ελλιπή στοιχεία όπως κάνει και τώρα. Η Pfizer του μεγάλου επιστήμονα – κτηνίατρου. Κτηνίατρος είναι ο κ. Μπουρλά και τον έχετε κάνει μεγάλο λες και είναι ο Ιωαννίδης».

Σε άλλο σημείο ισχυρίστηκε ότι δεν είναι κατά των εμβολίων για να συμπληρώσει «πήρα το φυλλάδιο από το εμβόλιο της Pfizer που λέει ότι δεν έχουν γίνει μελέτες αλληλεπιδράσεων και τοξικότητας. Ποιος λογικός θα έλεγε ότι είναι ασφαλές. Ποιος πρωθυπουργός θα το έκανε».

Αναφορικά με τις καταγγελίες του κ. Βελόπουλου για την κυρία Αθηνά Λινού, ο κ. Βούτσης εξήγησε πως «η κυρία Λινού είναι πρόεδρος στο Ινστιτούτο Πρόληψης και leader ανάμεσα σε 8 αντίστοιχα ινστιτούτα χωρών της ΕΕ.Ανάμεσα στα ζητήματα που εξετάζουν είναι τα ζητήματα της πανδημίας και παράλληλα έχουν χρέος να κάνουν μελέτες για την πρόληψη της υγείας μεταναστών και προσφύγων. Δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο ούτε σχετίζεται με ΜΚΟ που έχουν σχέση με την διαχείριση μεταναστών».

Ειδήσεις σήμερα: