Άδ. Γεωργιάδης: Μοιραία η αύξηση κρουσμάτων με το άνοιγμα μέρους του λιανεμπορίου – Στόχος να μη γίνει με επιθετικό ρυθμό

“Όλα τα σενάρια για το λιανεμπόριο είναι στο τραπέζι. Αυτή την εβδομάδα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας  σε συνδυασμό με την εξέλιξη της πανδημίας” επισήμανε την Τρίτη στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ανέφερε ότι οι πρώτες αποφάσεις θα αφορούν κομμωτήρια, ανθοπωλεία, βιβλιοπωλεία και καταστήματα με παιχνίδια.

Τόνισε ότι “είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή: να ανοίξουμε με ένα σχετικά λελογισμένο ρίσκο και από την άλλη να μην καταστραφούν επιχειρήσεις”.

Σχολίασε ότι δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι με το άνοιγμα θα συνεχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα. “Θα ανοίξουμε και θα ανεβαίνουν τα κρούσματα λόγω της κινητικότητας”, διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, και πρόσθεσε ότι το ζήτημα είναι αν αυτό θα γίνει ή όχι με επιθετικό ρυθμό.

Κατά της επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου τάχθηκε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

“Ελπίζω να μην έχουμε μετέωρα βήματα… Στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και Ήπειρο που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω ποσό καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα” εξήγησε.