Ψάρι: Το Α και το Ω στη διατροφή μας

Η ζωή στην Ελλάδα ήταν πάντα συνδεδεμένη με τη θάλασσά της, καθώς τα ψάρια αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι όχι μόνο της οικονομίας, αλλά και της κουζίνας.

 

Όταν παρουσιάστηκαν τα αρνητικά αποτελέσματα της υπεραλίευσης, οι ιχθυοκαλλιέργειες εμφανίστηκαν δίνοντας μια ασφαλή και σίγουρη λύση στο τραπέζι μας. Από το 2016, το 80% των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας παράγονται στα ιχθυοτροφεία των 23 μελών της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Με στόχο την ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των Μελών της, η ΕΛΟΠΥ προωθεί το φρέσκο ελληνικό ψάρι -τσιπούρα, λαβράκι, κρανιό, φαγκρί και μαγιάτικο- με το Πρότυπο Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης «Fish from Greece». Σήμερα οι υδατοκαλλιέργειες βρίσκονται σε διαρκή τροχιά ανάπτυξης, με τη χώρα μας να κατέχει σημαντική θέση παγκοσμίως.