ΑΧΑΪΑ: Αντίδραση του επιμελητηριακού κόσμου προς Άδωνι – «Αδικαιολόγητος» ο διαχωρισμός επιχειρήσεων σε Χριστουγεννιάτικα είδη

Την αντίδραση του επιμελητηριακού κόσμου της Αιγιάλειας και συγκεκριμένα του επικεφαλής της «Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης» και αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρη Τηλιγάδη, προκάλεσε η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη για την πώληση εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδών σε σούπερ μάρκετ, ενώ τα απαγορεύει από εμπορικές επιχειρήσεις.
Σε επιστολή του προς το μέλος της Κυβέρνησης ο κ. Τηλιγάδης αναγνωρίζει μεν την πρόθεση εξυπηρέτησης του καταναλωτικού κοινού, ενόψει εορτών, από την άλλη όμως θεωρεί «αδικαιολόγητο» τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων, από την στιγμή που οι μικρομεσαίες εμπορεύονται νόμιμα τα είδη αυτά.
«Είναι επιτακτική η ανάγκη να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων, έστω και μόνο για πώληση συγκεκριμένων ειδών, ώστε να υπάρξει ισοτιμία στην αγορά και να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός» λέει ο κ. Τηλιγάδης, με την υποσημείωση ότι τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο δεν υπάρχουν αμιγώς καταστήματα με χριστουγεννιάτικα, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να στραφούν για αγορές αποκλειστικά σε σούπερ μάρκετ, κάτι που καθιστά επιτακτική την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.