Πώς ήρθε το 11×11 στο Χρηματιστήριο – Το «ράλι» του εμβολίου και η συνέχεια

Θεαματική άνοδος με έντεκα συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις και κέρδη 38% από τις αρχές Νοεμβρίου – Σε υψηλά 10μήνου ο Γενικός Δείκτης

Τη σκυτάλη ενός από τους καλύτερους χρηματιστηριακά μήνες παραλαμβάνει ο Δεκέμβριος για το ελληνικό Χρηματιστήριο που πλέον καταγράφει πέντε συνεχείς ανοδικές εβδομάδες και “κοιτάζει” προς υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει αμείωτος την κούρσα που ξεκίνησε αμέσως μετά τις ανακοινώσεις για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων για τον κορονοϊό μετά το χθεσινό κλείσιμο καταγράφει 11 συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις. Από τις 569 μονάδες στις 30/10, πλέον έχει προσεγγίσει τα επίπεδα των 785 μονάδων.

Ήδη η αγορά βρίσκεται στο +38%, έχοντας καταφέρει να εξαλείψει μεγάλο μέρος των απωλειών που καταγράφει από την αρχή του 2020 (-14%, ενώ προ διμήνου ήταν στο -33%).

Σημειωτέον πως τα επίπεδα που έχει προσεγγίσει ο Γενικός Δείκτης είναι τα υψηλότερα του τελευταίου 10μήνου, ενώ το χρηματιστήριο Αθηνών να έχει να δει πέντε συνεχόμενες θετικές εβδομάδες από τον Ιανουάριο του 2019.