ΠΑΤΡΑ: Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στην Εγλυκάδα – Απεγκλωβίστηκαν 4 άνθρωποι

Συναγερμός σήμανε λίγα λεπτά πριν τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από τηλεφώνημα για εκδήλωση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην περιοχή της Εγλυκάδας, στην Πάτρα, στις παλιές εργατικές κατοικίες.

Η φωτιά ξέσπασε σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος με την Πυροσβεστική να στέλνει επί τόπου 5 οχήματα με 10 άνδρες και να απεγκλωβίζει εγκαίρως μία ηλικιωμένη γυναίκα και τον γιο της , ενώ χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν και ένοικοι διπλανού διαμερίσματος.

Οι γείτονες πετάχτηκαν έντρομοι για να δουν τι συμβαίνει στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου τριόροφης πολυκατοικίας επί των οδών Μαραθωνομάχων και Ηλία Ηλιού στην Εγλυκάδα. Ειδαν φλόγες και καπνούς να βγαίνουν από μέσα. Φοβήθηκαν πως υπήρχε εγκλωβισμός της ιδιοκτήτριας.

Άνοιξαν την πόρτα αλλά τους έζωσαν οι φλόγες. Έφυγαν γρήγορα ενώ ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Μία γυναίκα είχε εγκλωβιστεί στον 2ο όροφο ακριβώς από πάνω. Την κατέβασαν με σκάλα. Διασώστες της έβαλαν αναπνευστήρα.

Το σπίτι κάηκε ολοσχερώς ενώ ζημιές έχουν σημειωθεί και σε άλλα διαμερίσματα. Επί τόπου έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και άλλες δυνάμεις της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ.

Οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες. Ευτυχώς οι πυροσβέστες κατάφεραν και έσβησαν την φωτιά πριν επεκταθεί.