Καλάβρυτα: «Stop» στις γιορτές , βάζει η Δημοτική Αρχή

«Stop» στις γιορτές -Χριστουγεννιάτικο Χωριό και Παγοδρόμιο- βάζει η Δημοτική Αρχή των Καλαβρύτων, καλώντας εμπόρους και επαγγελματίες της πόλης να κινηθούν στα πλαίσια των μέτρων και των ιδιαίτερων προφυλάξεων που λαμβάνονται ήδη, ενόψει και της 1ης μερικής άρσης απαγορευτικών που ελήφθησαν κατά την περίοδο του lockdown που ήδη διανύουμε.

Στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Καλαβρύτων «Αζάνες» τέθηκαν επί τάπητος προτάσεις για την δημιουργία Χωριού του Άι Βασίλη στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων καθώς και την λειτουργία παγοδρομίου. Επιπλέον συζητήθηκε και ο στολισμός της πόλης ενόψει εορτών.
Την πρόταση δεν έκανε δεκτή η Δημοτική Ομάδα της πλειοψηφίας του Δημάρχου την Πέμπτη κ26 του μηνός καθώς, το σκεπτικό της χαλάρωσης των μέτρων και των μαζικών συναθροίσεων που θα προκαλέσουν αυτού του τύπου οι κοινωνικές συναναστροφές, κρίθηκε παρακινδυνευμένο.
«Ας μην καταστρέψουμε, σε επίπεδο καλής εικόνας σε σχέση με τη διασπορά του κορωνοϊού και σωστής διαχείρισης της πανδημίας σε επίπεδο δήμου, ότι κτίσαμε μέχρι σήμερα με μεγάλο αγώνα και περιορισμούς. Προς το παρόν δεν έχουμε τα εχέγγυα που απαιτούνται προκειμένου να αποφύγουμε το σκόπελο της επιμόλυνσης ενώ δεν αποκλείεται και ολόκληρος ο χειμώνας να κυλήσει στο ίδιο περίπου σκηνικό. Είναστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε πάνω σε αυστηρά πλαίσια και προδιαγραφές ασφαλείας, αλλιώς η ζημιά μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη και δύσκολα διαχειρίσιμη» αναφέρει στη «Γ» ο αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Σπύρος Καούρης.

Οι έμποροι δηλώνουν πάντως πρόθυμοι να αναλάβουν αυτοί, εφόσον αυτό είναι εφικτό, τη λειτουργία του παγοδρομίου μέσα στα Καλάβρυτα, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρυσι από το Δήμο, πριν την έναρξη της καραντίνας.
«Παρά το γεγονός ότι κατά την περίοδο των εορτών η κυκλοφορία φημολογείται ότι θα γίνεται με SMS και εντός νομού, κάτι που ουσιαστικά θα αποκλείσει την πρόσβαση στα Καλάβρυτα και τα καταλύματα της περιοχής απ όλη τη χώρα και ιδιαίτερα την Αττική που είναι η κύρια πηγή εισοδήματος, ως αγορά θέλουμε να είμαστε ανοικτοί και το κλίμα εορταστικό. Ιδιαίτερα για τους Πατρινούς αλλά και τους κατοίκους της Αιγιάλειας οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς απαγορευτικά, δίνουν τη μοναδική ψήφο εμπιστοσύνης τους στα Καλάβρυτα» ανέφερε στη «Γ» ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αζάνες» Ηλ. Ερμείδης.

 

Γνωμη