Τουρκία: Βόμβα από την αντιπολίτευση – “Οι γιοι του Ερντογάν δεν έχουν πάει στρατό”

Την ώρα που ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζουν κυρώσεις για την Τουρκία, άλλο ένα πρόβλημα προέκυψε για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τους γιους του.
Τη βόμβα πυροδότησε ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος, Οζγκιούρ Οζέλ, ανεβάζοντας τους τόνους στην τουρκική βουλή και πυροδοτώντας πληθώρα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους δύο γιους του Τούρκου προέδρου, Αχμέτ Μπουράκ και Μπιλάλ.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος της αντιπολίτευσης, οι δύο γιοι του Ερντογάν δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους θητείες, με τους ισχυρισμού του ίδιου, τους οποίους υιοθετούν και πολλοί χρήστες του Twitter, να αναφέρουν πως κανείς από τους δύο γιους του δεν πήγε στρατό, καθώς ο ένας εξαγόρασε τη στρατιωτική του θητεία και ο άλλος ανήμπορος να την εκπληρώσει.
“Αφού ο Ερντογάν φοράει τη στολή παραλλαγής, τότε θα ταίριαζε η στολή αυτή και στον Μπιλάλ Ερντογάν και στον Μπουράκ Ερντογάν. Ο ένας έκανε εξαγορά θητείας, ο άλλος δεν υπηρέτησε καθώς δήλωσε ανήμπορος. Μετά μας μιλάτε για στρατό και παραλλαγές. Άντε τώρα, μην μιλάτε”, είπε ο Οζγκιούρ Οζέλ.
Οι τόνοι ανέβηκαν στη βουλή, ωστόσο, η απάντηση του εκπροσώπου του Λαϊκού Κόμματος ήρθε μετά τις κολακευτικές για τον Ερντογάν δηλώσεις του αντιπροέδρου του AKP, Μ. Εκμίν Ακμπάσογλου, ο οποίος αποκάλεσε ήρωα τον Τούρκο πρόεδρο:
“Ο Ερντογάν είναι αυτός που πέτυχε το στόχο της ανεξάρτητης Τουρκίας και γράφει έπος στην εξωτερική πολιτική και με το στράτευμά μας. Θα μείνει στην ιστορία, είναι ήρωας”, δήλωσε για να προκαλέσει τα πυρά της αντιπολίτευσης και τη βόμβα σχετικά με τη στρατιωτική θητεία των Αχμέτ Μπουράκ και Μπιλάλ.
Μάλιστα, επίθεση κατά της κυβέρνησης Ερντογάν εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Καλού Κόμματος, Λοφτού Τουρκάν ο οποίος έκανε λόγο για διάλυση και καταστροφή των ενόπλων δυνάμεων: “Διαλύσατε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τις καταστρέψατε Τοποθετήσατε τους γκιουλενιστές στο στράτευμα και αυτοί οι ανέντιμοι ήρθαν κι έκαναν απόπειρα πραξικοπήματος. Εσείς είστε υπεύθυνοι γι αυτό”, ανέφερε ο Τουρκάν.