(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: Κατάχρηση του δικαιώματος των πολιτών για μετακινήσεις – Εντολή άνωθεν στην ΕΛΑΣ για εντατικοποίηση ελέγχων – Ο Γ. Καρβέλης στον ΣΚΑΪ 89,4: «Αιτία, που δεν παρατηρείται μείωση κρουσμάτων»

Η αυξημένη κίνηση οχημάτων και η κυκλοφορία πεζών σε κεντρικά σημεία και όχι μόνο προβληματίζει αρχές και φορείς και γεννά ερωτήματα για  χαλαρότητα και δημιουργεί την αίσθηση της απουσίας ελεγκτικών μηχανισμών.
Η  τοπική ΕΛΑΣ ,  παρά τους συνεχείς και εντατικούς ελέγχους καθ’ ολη τη διάρκεια του 24ωρου, σε αυτή τη φάση παρατηρεί κατάχρηση του δικαιώματος που έχουν οι πολίτες για να μετακινηθούν,.

Τις πρωινές ώρες και μέχρι να σκοτεινιάσει υπάρχει αυξημένη κίνηση, δεν είναι κίνηση λοκντάουν. Τις απογευματινές ώρες και μετά διαπιστώνεται πως μειώνεται σημαντικά η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.

Στην σύσκεψη στην Πάτρα, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το θέμα τέθηκε προς συζήτηση. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, στην τοποθέτηση του επεσήμανε πως παρά τα απαγορευτικά μέτρα και τους συνεχείς ελέγχους από τη τοπική ΕΛΑΣ, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας δεν παρατηρείται μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού, όπως ανέμεναν οι υγειονομικοί φορείς της περιοχής. Η εντολή Χρυσοχοΐδη ήταν η εντατικοποίηση των ελέγχων, κάτι όμως που ήδη γίνεται και αποδεικνύεται από τα συγκεντρωτικά στοιχεία των ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

ΑΚΟΥΣΤΕ τα όσα είπε ο κ. Καρβέλης στιν ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4