Μικρές μεταβολές για τα futures της Wall Street

Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Πέμπτη μετά το τελευταίο ρεκόρ του S&P 500 και ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας εν αναμονή της έκθεσης για την ανεργία αύριο, Παρασκευή.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones προσθέτουν 22 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 2,05 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν 9,25 μονάδες.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς συνέχισαν τα ρεκόρ αυτή την εβδομάδα μετά το εκρηκτικό ράλι του Νοεμβρίου εν μέσω της αισιοδοξίας ότι τα εμβόλια κατά της νόσου Covid-19 θα επιταχύνουν την οικονομική ανάκαμψη το επόμενο έτος.

Χθες Τετάρτη, το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα από τη Δύση που ενέκρινε ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού για έκτακτη χρήση, ενώ οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές αναμένεται να ακολουθήσουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Η πανδημία, στο μεταξύ, συνεχίζει να καλπάζει στις ΗΠΑ, με τη χώρα να γνωρίζει ρεκόρ θανάτων, ξεπερνώντας τους 2.700 μέσα σε μία μόνο ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins University, ενώ οι νοσηλείες ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 100.000.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σήμερα στα στοιχεία για την απασχόληση ενόψει των κρίσιμων ανακοινώσεων αύριο από το υπουργείο Εργασίας της χώρας για τον δείκτη ανεργίας και τις νέες θέσεις εργασίας.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν για πρώτη φορά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις υποχώρησαν κατά 75.000 στις 712.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Νοεμβρίου. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις παράλληλα υποχώρησαν κατά 569.000 στις 5,52 εκατ. για την εβδομάδα έως τις 21 Νοεμβρίου.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 775.000 και 5,8 εκατ. αντίστοιχα σε σχετική δημοσκόπηση του Bloomberg.