Χατζηδάκης σε Τσίπρα: Είστε παγκόσμιο φαινόμενο λαϊκιστικού θράσους

“Είστε παντελώς αναξιόπιστοι, θα σας γράψει η ιστορία ως παγκόσμιο φαινόμενο λαϊκιστικού θράσους”, απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης στα όσα είπα νωρίτερα ο τεως Πρωθυπουργός. “Επειδή δεν τον βολεύει η πραγματικοτητα επιτίθεται κατά της πραγματικότητας”, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης για όσα ειπώθηκαν περί διπλής καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού.

“Διετέλεσε Πρωθυπουργός επί 4,5 χρόνια. Αξίζει να επιτρέπει στον εαυτό του να μετέρχεται τέτοιων μεθόδων;”, ήταν το αιχμηρό σχόλιο του υπουργού στις καταγγελίες του τέως Πρωθυπουργού περί ύπαρξης “παράλληλου” συστήματος. Επί του συγκεκριμένου ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε τα εξής: “Μονότονα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε δήθεν παράλληλο μητρώο καταγραφής κρουσμάτων ενώ έχει ξεκαθαριστεί ότι υπάρχει ένα ενιαίο μητρώο και το υποσύστημα του για καταγραφή στις κινητές μονάδες. Δεν έχει παρά να ρωτήσει τους ίδιους τους επιστήμονες. Σύψας, Παπαευαγγέλου, Βατόπουλος, τα λένε οι ίδιοι οι επιστήμονες, ιδού οι δηλώσεις τους”.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι με την τοποθέτηση αυτή αποτέλεσμα είναι να τρωθεί ακόμα περισσότερο η όποια αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ. “Μαρτυρεί το πολιτικό, υπαρξιακό πρόβλημα αυτού του κόμματος. Πραγματικά υπάρχει μια τάση τυμβωρυχίας. Η κυβέρνηση δεν είναι αλάθητη. Όμως παραλάβαμε 597 ΜΕΘ και τώρα έχουμε 1298. Δεν θέλω να κάνω τέτοιου τύπου συγκρίσεις, ακόμα κι ένας άνθρωπος να χάσει την ζωή του είναι δραματικό. Όμως η Ελλάδα συγκριτικά με χώρες που έχουν τον ίδιο περίπου πληθυσμό είναι καλύτερα στους δείκτες πχ με Βέλγιο, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία”.

Σε ό,τι αφορά τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για αυξήσει στην τιμή του ρεύματος ο κ. Χατζηδάκης τα χαρακτήρισε ιλαροτραγικά.

Μ. Ντ.