ΑΧΑΪΑ: Αναστάτωση από κρούσματα στη Χειρουργική Κλινική Αιγίου – Θόρυβος και πάλι σε Καλαβρυτοχώρι για επισκέπτη

Μόνο ένα από τα 114 συνολικά τεστ κορονοϊού, που διενήργησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στα ανατολικά παλιά διόδια του Αιγίου, βρέθηκε θετικό. Η ταχεία ανίχνευση σε οδηγούς έδειξε να είναι θετικός ένας άνδρας 54 ετών, που παραπέμφθηκε σε ιατρό ως ασυμπτωματικός.
Εξάλλου, αναστάτωση όμως προκλήθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου αφότου εντοπίστηκαν δύο θετικά κρούσματα σε ιατρό και νοσηλεύτρια της χειρουργικής κλινικής. Αν και με ήπια συμπτώματα, τα τεστ που έκαναν βγήκαν θετικά και τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όλοι οι υπόλοιποι γιατροί, λοιπό προσωπικό αλλά και ασθενείς, υποχρεώθηκαν σε μοριακά τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα.
Στο μεταξύ, θόρυβος προκλήθηκε και στη Λυκούρια Καλαβρύτων, από την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού, από άτομο που επισκέφθηκε την οικογένεια του, για λίγες μέρες. Ο κοινοτάρχης Θανάσης Σβίγγος άμεσα ενημέρωσε στενές του επαφές που θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών, ενώ ο υπεύθυνος του δήμου για την πανδημία – ιατρός Θοδ. Νασιώτης έσπευσε να διενεργήσει 48 τεστ στο χωριό, με αρνητική έκβαση σε όλα.