Τσάμπιονς Λιγκ: Σε περιπέτειες μπήκε ο Ολυμπιακός – Ηττήθηκε με 2-1 από τη Μαρσέιγ

Στα έντεκα βήματα… στήθηκε ο Ολυμπιακός χθες στη Μασσαλία. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-1 από τη Μαρσέιγ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, δεχόμενοι δύο γκολ από ισάριθμα πέναλτι, με τον Ισπανό διαιτητή Μανθάνο να ελέγχεται πάντως, τόσο αυτός όσο και ο διαιτητής VAR, για την ορθότητα της δεύτερης απόφασής τους. Ακόμα και έτσι, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που κρατά την 3η θέση στα χέρια του, καθώς έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με τους Γάλλους.

Την τελευταία αγωνιστική οι πρωταθλητές υποδέχονται την Πόρτο, ενώ η Μαρσέιγ πηγαίνει στην Αγγλία για να παίξει με τη Σίτι. Οι Αγγλοι μετά το 0-0 χθες στο «Ντραγκάο» είναι οριστικά πρώτοι (έχουν 13 β.), ενώ οι «δράκοι» οριστικά δεύτεροι (10 β.) και συνεχίζουν στους «16».

Ο Ολυμπιακός (3 β.) με νίκη στο φινάλε είναι σίγουρα τρίτος, ό,τι και αν κάνει η Μαρσέιγ (3 β.) στο άλλο ματς και συνεχίζει αυτός στο Γιουρόπα. Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 33΄ με εξαιρετικό σουτ του Καμαρά έξω από την περιοχή, σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κυριαρχία του στο πρώτο ημίχρονο.

Η Μαρσέιγ έφερε το ματς στα ίσα στο 55΄ με πέναλτι του Παγέ, έπειτα από την ανατροπή του Τοβέν από τον Σισέ, λίγα λεπτά νωρίτερα. Η φάση που σημάδεψε το παιχνίδι ήρθε στο 72΄. Επειτα από σουτ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ραφίνια, ο οποίος ήταν οριακά εκτός περιοχής. Παρ’ όλα αυτά, όμως, δόθηκε πέναλτι, με τον Παγέ να κάνει το 2-1.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αμαβί, Αλβαρο, Τσαλέτα-Τσαρ, Σακάι, Καμαρά, Κουζάνς (55΄ Σανσόν), Ρονζίε (85΄ Γκέιγ), Τοβέν, Παγέ, Μπενεντέτο (46΄ Ζερμέν).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά (79΄ Μασούρας), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βρουσάι (90΄ Σουντανί), Φορτούνης, Ελ Αραμπί.

Χθες: 1ος: Λοκομοτίβ Μ. – Ζάλτσμπουργκ 1-3, Ατλέτικο – Μπάγερν 1-1, 2ος: Σαχτάρ – Ρεάλ 2-0, Γκλάντμπαχ – Ιντερ 2-3, 4ος: Αταλάντα – Μίντιλαντ 1-1, Λίβερπουλ – Αγιαξ 1-0.