ΠΑΤΡΑ: Στη Eurobank Holdings ο Ανδρέας Αθανασόπουλος – Θα έχει την ευθύνη συντονισμού του στρατηγικού σχεδιασμού

Την τοποθέτηση του κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου ως Group Chief Transformation Officer (CTO) της τράπεζας, ανακοίνωσε η Eurobank Holdings στο πλαίσιο του επιχειρησιακού μετασχηματισμού της. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, ο κ. Αθανασόπουλος θα έχει την ευθύνη συντονισμού του στρατηγικού σχεδιασμού.

Επίσης, ο κ. Αθανασόπουλος αναμένεται να ορισθεί αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας, καθώς και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Eurobank Holdings, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής εγκριτικής διαδικασίας των αρμόδιων οργάνων.

Ο κ. Αθανασόπουλος διαθέτει εκτενή εμπειρία πλέον των 20 ετών στον τραπεζικό και στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό χώρο. Από το 2018 έως σήμερα διετέλεσε Group Chief Customer Officer and CEO financial services της Dixons Carphone, θέση υψηλής ευθύνης, στα κεντρικά γραφεία του ομίλου στο Λονδίνο. Από το 2013 έως το 2018 ήταν CEO του «Κωτσόβολου» – Dixons Carphone Ελλάδας, όπου υλοποίησε έναν εξαιρετικά επιτυχημένο μετασχηματισμό της λειτουργίας της εταιρείας, που την έφερε από ζημίες πολλών εκατομμυρίων σε σημαντική κερδοφορία, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα εξαιρετικά αποτελέσματα στην ικανοποίηση πελατών. Το διάστημα 2008-2013 διετέλεσε γενικός διευθυντής Retail Banking στην Εθνική Τράπεζα, ενώ από το 2003 έως το 2008 είχε διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής στη Eurobank, στη Γενική Διεύθυνση Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην επέκταση του λειτουργικού μοντέλου της τράπεζας σε επίπεδο ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένων Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Πάτρας, MSc in Statistics and Operational Research από το Πανεπιστήμιο του Essex, PhD in Industrial and Business Studies από το Πανεπιστήμιο του Warwick, και Post-Doc in Decisions Sciences από το London Business School.