Οία: Εξιχνιάστηκε ο φόνος ξενοδόχου – Οικονομική διαφορά αποτέλεσε αφορμή για τη δολοφονία

Μία οικονομική διαφορά ύψους 200 ευρώ αποτέλεσε αφορμή για τη δολοφονία του 69χρονου ξενοδόχου στην Οία της Σαντορίνης, την 26η Νοεμβρίου. Ως δράστης συνελήφθη 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί στην επιχείρηση του θύματος. Ανακρινόμενος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, ισχυριζόμενος πάντως ότι χτύπησε τον επιχειρηματία αμυνόμενος.

Η υπόθεση ήρθε στο φως την 26η Νοεμβρίου, όταν μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε ξενοδοχείο στην Οία οι άνδρες της Πυροσβεστικής που είχαν πάρει μέρος στην κατάσβεση εντόπισαν τη σορό ενός άνδρα. Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος του νησιού και διαπίστωσαν αφενός ότι η σορός ανήκει στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου και αφετέρου ότι ο θάνατός του δεν επήλθε συνεπεία της φωτιάς, αλλά οφειλόταν σε εγκληματική ενέργεια.

Τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν, στο νησί πήγαν κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας καθώς και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να συνδράμουν την έρευνα. Συγκέντρωσαν μαρτυρίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας, που λειτουργούσαν στο ξενοδοχείο και στα γύρω κτίσματα, και εντόπισαν τον 20χρονο να κινείται ύποπτα στην περιοχή. Τον προσήγαγαν και ανακρινόμενος φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση. Οπως είπε στους αστυνομικούς, το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου πήγε στο σπίτι του 69χρονου για να ζητήσει χρήματα που του χρωστούσε από παλαιότερη εργασία στο ξενοδοχείο. Το οφειλόμενο ποσό ήταν περίπου 200 ευρώ. Στη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν. Ο φερόμενος ως δράστης είπε ότι ο 69χρονος του επιτέθηκε και εκείνος, αμυνόμενος, τον χτύπησε με σίδερο στο κεφάλι τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό έβαλε φωτιά για να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος.

Η δικογραφία
Αμέσως μετά την προσαγωγή του, ο 20χρονος κρατήθηκε στο Α.Τ. για διοικητική απέλαση, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα. Χθες, μετά την ομολογία του, σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.