Μετακινήσεις που σαφώς προκαλούν

Η ΑΠΟΦΑΣΗ της 32ης-11ης/23.11.2020, Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 23/11/20 k’ ώρα 10:30 πμ, Συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από Πρόσκληση του Προέδρου μας, Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω θέματα:
I. Οι προτάσεις μας για την διόρθωση-τροποποίηση του Οργανισμού μας.
II. Η λειτουργία μας στην δεύτερη φάση της πανδημίας κορονοϊού.
III. Μετακινήσεις – Προβλήματα – Αιτήματα Συναδέλφων Εργαζόμενων
Νεφρού, covid, k΄ Τραυματιοφορέων, κλπ.
IV. Η επικείμενη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.
V. Διάφορα τρέχοντα ζητήματα.
Σ΄ αυτήν την συνεδρίαση, όπου απουσίαζαν οι: Τουτούνη, Καγκελάρη και Παπαμιχαήλ, αφού διαπιστώθηκε η προβλεπόμενη απαρτία, με την παρουσία των: Πετρόπουλου Κώστα, Γιαννόπουλου Σπύρου, Μπουραλέξη Γιώτα, Μαυρίκη Μπέτυ, Αρβανίτη Βαγγέλη, Πετροπούλου Κων/να, Σουγλέρη Χρήστου, Ασλανίδη Κατερίνα, Σταματόπουλου Ανδρέα, και Λιώλη Βένη, ξεκίνησε η Συνεδρίαση με την προβλεπόμενη εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, Κώστα Πετρόπουλου.
Ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, εισηγούμενος τα θέματα της προαναφερόμενης ημερήσιας διάταξης, βάσει της οποίας είχε συγκαλέσει την συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ, αναφέρθηκε στα εξής:
I. Σε ότι αφορά το I θέμα, κατ΄ αρχήν αναφέρθηκε στις διαδικασίες που άνοιξαν, σε ότι αφορά τις διορθώσεις των λαθών που υπάρχουν στον οργανισμό, όπου πρότεινε να ζητήσουμε να συμπεριληφθούν, τα παρακάτω:
Α). Κατ αρχήν η φράση ότι: μεταφέρονται στον νέο οργανισμό στις αντίστοιχες οργανικές θέσεις όλοι οι υπηρετούντες στον Αγ. Ανδρέα και το ΝΝΘώρακος.
Β). Να συμπεριληφθούν ως αυτόνομα – ανεξάρτητα τμήματα, ο οικογενειακός προγραμματισμός, το AIDS, το Μαιευτήριο, και τα εργαστήρια Αιματολογικό-Βιοχημικό-Βιοπαθολογικό, καθώς επίσης η κεντρική αποστείρωση, η Μ/Ε και το νευρολογικό τμήμα.
Γ). Αύξηση των κλινών του Νοσοκομείου, με παράλληλη αύξηση των κλινών ΜΕΘ, κατά 10 περίπου κλίνες, προκειμένου να αξιοποιηθεί ότι αποκτήσαμε λόγω covid.
II. Σε ότι αφορά το II θέμα, αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στον χώρο μας, στα πλαίσια της δεύτερης φάσης του κορονοϊού, που δυστυχώς αν και μεσολάβησε αρκετός χρόνος από την πρώτη φάση όπου θα μπορούσαμε να είχαμε οργανωθεί καλύτερα έχοντας και την σχετική εμπειρία, μας βρήκε δυστυχώς απροετοίμαστους.
Δυστυχώς ξαναείδαμε τις γνωστές μετακομίσεις και μάλιστα για τρίτη φορά, μετακομίσεις που απορυθμίζουν το Νοσοκομείο, μετακομίσεις που σαφώς δεν είναι ότι το καλύτερο ούτε οι ενδεδειγμένες.
Δυστυχώς είδαμε ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ προς τα covid που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, όπως οι μετακινήσεις της πνευμονολογικής, Συναδέλφων από τα Χειρουργεία, της υπευθύνου της Οφθαλμολογικής, κλπ, χωρίς την έκδοση των σχετικών ημερήσιων αποφάσεων της Διοίκησης.
Το πρωτόκολλο λειτουργίας μας στην πανδημία δυστυχώς έχει κουρελιαστεί, εφαρμόζεται κατά το δοκούν, σε ότι αφορά τα κρούσματα που παρουσιάζονται και όχι μόνον. Δεν γίνεται η ενδεδειγμένη απολύμανση, δεν βγαίνει κανένας σε καραντίνα και πολλά άλλα ανησυχητικά φαινόμενα που μας αγανακτούν και μας προβληματίζουν.
Πέρα από τα προαναφερόμενα, πρόκληση αποτελούν και οι έλεγχοι στον χώρο μας, από τον ΕΟΔΥ, για το κάπνισμα και την χρήση μάσκας, που μάλλον είναι εισπρακτικού χαρακτήρα και όχι για την προστασία μας, δεδομένου ότι δεν κάνουν τίποτε και δεν επισημαίνουν άλλα ζητήματα που αντίκεινται στους κανόνες της πανδημίας, όπως είναι ο συνωστισμός και η απουσία μέτρων προφύλαξης στις κλινικές, στις στάσεις του Νοσηλευτικού Προσωπικού, μια κατάσταση που επιδεινώθηκε με τις προαναφερόμενες μετακομίσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων και υπηρεσιών, καθώς επίσης και η λειτουργία των Διοικητικών υπηρεσιών, όπως του Γρ. Κινήσεως, του Γρ. Προμηθειών, της Μισθοδοσίας κλπ άλλων χώρων, που λειτουργούν όπως λειτουργούσαν πρό πανδημίας.
Προβλήματα βεβαίως υπάρχουν και με στην διακίνηση των περιστατικών και με τα test του Προσωπικού κλπ άλλες λειτουργίες σχετικές covid, καθώς επίσης και με την συμπεριφορά μελών της επιτροπής λοιμώξεων και αρκετών Ιατρών που δεν σέβονται τους Συναδέλφους μας σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας και προφύλαξης, ζητήματα που σαφώς θα πρέπει να τα επισημάνουμε εκ νέου πρός την Διοίκηση και να τα αναδείξουμε για το καλό όλων μας.
IΙI. Σε ότι αφορά το III θέμα, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα ζητήματα των ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ που δυστυχώς υπάρχουν και αυτήν την περίοδο της πανδημίας και στα προβλήματα συγκεκριμένων κλάδων και χώρων.
Ανέφερε πώς έχουμε μετακινήσεις που προκαλούν, όπως αυτή της Συναδέλφισσας Χόνδρου που αρχικά καρατομήθηκε – όχι γιατί δεν έκανε σωστά την δουλειά της – αλλά για να προκύψει κενή θέση Προϊσταμένου χάριν βολέματος της Συναδέλφισσας Ασλανίδη, που και αυτή και η παράταξή της το προηγούμενο διάστημα συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την εφαρμογή των νόμων στις επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης, νόμους και διατάξεις που οι ίδιοι καταπατούν, ως φιλοκυβερνητική πλέον παράταξη. Στη συνέχεια το ίδιο άτομο, η Συναδέλφισσα Χόνδρου ξανα-μετακινήθηκε σε άλλο τμήμα και πάλι, όχι λόγω υπηρεσιακών αναγκών αλλά μάλλον για άλλους λόγους, προφανώς χάριν των σχετικών κομματικών προγραφών και όχι μόνον. Διαδικασίες απαράδεκτες – προκλητικές που σαφώς θα πρέπει να αναδειχθούν και να καταγγελθούν και με σχετική απόφαση του Δ.Σ.
Μετακινήσεις είχαμε και σε άλλα επίπεδα που σαφώς προκαλούν, όπως η περίπτωση του τραυματιοφορέα από το χειρουργείο, μια μετακίνηση που σαφώς συνέβαλε στην περαιτέρω μείωση των εκεί δυνάμεών και μάλιστα την στιγμή που οι εκεί Συνάδελφοι εξέφραζαν την κραυγή αγωνίας για την περαιτέρω αναγκαία ενίσχυσή τους. Ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, δεδομένου ότι υπηρεσιακά υπήρχαν άλλες πιο εφικτές λύσεις, πρόβλημα που έχει αντανακλαστικά και στους υπόλοιπους Τραυματιοφορείς οι οποίοι σε συνάρτηση και με λοιπά άλλα προβλήματα διεκδικούν την ενίσχυσή τους με 10 επιπλέον συνολικά άτομα, προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της υπηρεσίας μας.
Μετακινήσεις έχουμε και σε νεοπροσληφθέντες, οι οποίοι ήλθαν στο Νοσοκομείο για συγκεκριμένες ανάγκες λόγω covid και δυστυχώς μετακινήθηκαν σε Διοικητικές εργασίες και φυσικά όχι τυχαία ούτε λόγω αναγκών.
Μετακινήσεις που σαφώς προκαλούν και που βεβαίως θα πρέπει να ζητήσουμε την επαναφορά τους και αν όχι να αναδειχθούν και να καταγγελθούν γιατί δημιουργούν δυσλειτουργίας στον χώρο μας και προκαλούν τους Συναδέλφους μας που αναγκάζονται να λειτουργούν με ελλιπείς δυνάμεις, υπερβάλλοντας εαυτόν.
Πέρα από τις μετακινήσεις και τα προβλήματα των Τραυματιοφορέων, προβλήματα υπάρχουν και με τους Συναδέλφους μας που εργάζονται στα covid, που παρά το ενυπόγραφο αίτημά τους για ενίσχυσή τους και όχι μόνον και τις οχλήσεις τους για Συνάντησή τους με την Διοίκηση, δυστυχώς δεν έγινε απολύτως τίποτε.
Προβλήματα υπάρχουν και στους Συναδέλφους Εργαζόμενους στον Νεφρό, σε ότι αφορά την λειτουργία τους σε περιστατικά covid, ζητήματα για τα οποία υπήρξε συνάντηση με την Διοίκηση και αποστολή σχετικού υπομνήματος, ζήτημα που σαφώς το παρακολουθούμε από κοντά.
IV. Σε ότι αφορά το IV θέμα, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην επικείμενη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της 26ης του Νοέμβρη, όπου πρότεινε την συμμετοχή μας με παράλληλη συγκέντρωση μπροστά στο Σωματείο και με σχετική παράστασή μας στην Διοίκηση, προκειμένου να αναδείξουμε τόσο τα γενικά ζητήματα που βάζει η ΑΔΕΔΥ αλλά και η ΠΟΕΔΗΝ που συμμετέχει σ΄ αυτήν την κινητοποίηση, όσο και τα δικά μας τα επιμέρους, όπως αυτά αναφέρθηκαν στα προηγούμενα σχετικά θέματα. Επίσης σ΄ αυτήν την κινητοποίηση με αφορμή και τις κινήσεις που γίνονται για την χορήγηση εκ μέρους ρης κυβέρνησης επιδόματος τύπου Νιάρχου, όχι δηλ στο σύνολο των Εργαζόμενων, εκτιμώ ότι θα πρέπει να συμπαραταχθούμε και εμείς σ΄ αυτήν την φάση στην διεκδίκηση της χορήγησης του δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους Συναδέλφους και εξτρά βοήθημα στη συνέχεια για τους εργαζόμενους που εμπλέκονται στα covid, στους οποίους οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ιδιαιτερότητα της υπηρεσίας που προσφέρουν.
Στη συνέχεια
Αφού ακολούθησαν οι σχετικές ερωτήσεις, οι τοποθετήσεις των παρατάξεων και η σχετική και απαραίτητη διαλογική συζήτηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
1. Κατ΄ αρχήν, ΟΜΟΦΩΝΑ την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ της 26ης του Νοέμβρη, χωρίς συγκέντρωση κλπ άλλες δράσεις, λόγω της πανδημίας.
2. ΟΜΟΦΩΝΑ την κατάθεση της παρακάτω πρότασή μας προς την Διοίκηση για τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ όπου ζητάμε να συμπεριληφθούν:
Α). Κατ αρχήν η φράση ότι: μεταφέρονται στον νέο οργανισμό στις αντίστοιχες
οργανικές θέσεις όλοι οι υπηρετούντες στον Αγ. Ανδρέα και το ΝΝΘώρακος.
Β). Να συμπεριληφθούν ως αυτόνομα – ανεξάρτητα τμήματα, ο οικογενειακός
προγραμματισμός, το AIDS, το Μαιευτήριο, και τα εργαστήρια Αιματολογικό-
Βιοχημικό-Βιοπαθολογικό, καθώς επίσης η κεντρική αποστείρωση, η Μ/Ε, η
φυσιοθεραπεία και το νευρολογικό τμήμα.
Γ). Αύξηση των κλινών του Νοσοκομείου, με παράλληλη αύξηση των κλινών
ΜΕΘ, κατά 10 περίπου, προκειμένου να αξιοποιηθεί ότι αποκτήσαμε λόγω
covid.
Δ). Αυτόνομη Διεύθυνση η Τεχνική Υπηρεσία.
Ε). Τμήμα μεσογειακής Αναιμίας.
ΣΤ). Οργανικές θέσεις για ΠΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΕΣ.
Ζ). Επεμβατική ακτινολογία-Βρογχοσκοπήσεις.
3. Κατά πλειοψηφία την ανάδειξη των ζητημάτων των θεμάτων II και ΙΙΙ, όπως αυτά αναδείχθηκαν εισηγητικά.

Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨