Η Εθνική Ομάδα άντεξε και έκλεισε θέση στο Ευρωμπάσκετ 2022

Η εθνική ομάδα μπάσκετ πήρε αυτό που ήθελε, διά πυρός και σιδήρου, στη «φούσκα» του Σεράγεβο και δεν ήταν άλλο από την πρόκριση στα τελικά του Ευρωμπάσκετ 2022.

Τόσο στην ήττα με τη Λετονία όσο και στη νίκη επί της Βουλγαρίας στην παράταση, φάνηκαν τα δείγματα απειρίας των νεαρών παικτών της και η φυσιολογική έλλειψη χημείας που χαρακτηρίζει την ομάδα. Ενα στοιχείο, πάνω στο οποίο προπονητής και παίκτες πρέπει να δουλέψουν, για να υπάρξει βελτίωση στη συνέχεια.

Χαρακτηριστικές ήταν άλλωστε και οι δηλώσεις του Θανάση Σκουρτόπουλου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Γιάννη Αθηναίου για τα τρίποντα που πέτυχε σε καθοριστικά σημεία του παιχνιδιού, όπως στο τελευταίο δεκάλεπτο και στην παράταση και τα οποία ήταν αυτά που κράτησαν την Εθνική ζωντανή.

Πλέον οι αγώνες με τη Βοσνία και τη Λετονία στις 20 και τις 22 Φεβρουαρίου 2021 αντιστοίχως, αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να μην κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την πίεση που ασκείται στην ομάδα.

«Πολύς κόσμος προκαλεί πίεση στην ομάδα και δεν το καταλαβαίνω. Αυτή η ομάδα έχει 14-2 στα προκριματικά. Είμαι βέβαιος πως τον Φεβρουάριο θα είναι πολύ καλύτερη» ανέφερε, προαναγγέλλοντας δοκιμές περισσότερων προσώπων ενόψει της συνέχειας.

Η πρόκριση της Εθνικής οριστικοποιήθηκε μετά τη νίκη της Βοσνίας επί της Λετονίας με 79-73. Οι Βόσνιοι επίσης πήραν το εισιτήριο για τα τελικά, ενώ Λετονία και Βουλγαρία (1-3) θα παλέψουν μεταξύ τους για το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο στο τρίτο «παράθυρο», που θα γίνει είτε στην Ελλάδα είτε στη Ρίγα.

Το Eurobasket 2022 θα διεξαχθεί σε πέντε πόλεις. Στο Βερολίνο, στην Κολωνία, στο Μιλάνο, στην Πράγα και στην Τιφλίδα, με τις Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία, Ιταλία να έχουν ήδη προκριθεί. Η Κροατία, μαζί με τη χώρα μας και τη Βοσνία το πέτυχαν μέσα από την προκριματική φάση. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει 1/9/2022 και θα ολοκληρωθεί στις 18/9 με τα νοκ άουτ παιχνίδια, που θα γίνουν όλα στο Βερολίνο και στην εντυπωσιακή «02 Arena».

Η βαθμολογία του ομίλου: 1. Ελλάδα 7 (3-1), 2. Βοσνία 7 (3-1), 3. Βουλγαρία 5 (1-3), 4. Λετονία 4 (1-3)