Η πίστη αδέρφια μου σώζει.Κι εκεί είναι που ο άνθρωπος ξαναστέκεται όρθιος και υπερνικά όσα μόνος του δεν μπόρεσε

Ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς και διευθυντής της παραδοσιακής χορωδίας Πάτρας κ.Δημήτριος Σακαλής έγραψε σε πρωινή του ανάρτηση.
Καλημέρα αγαπητοί μου φίλοι και χρόνια πολλά.
23η ημέρα σήμερα από το κλείσιμο που μας επέβαλαν οι υπεύθυνοι ( ανεύθυνοι) κυβερνώντες και μη και η επέλαση του ιού συνεχίζεται.Τι άραγε συμβαίνει; Γιατί δεν πήγε καλά αυτός ο εγκλεισμός όπως την Μάρτιο υποτίθεται!!. Το μπαλάκι πετάγεται μία στους ειδικούς μια στους πολίτες και έχουμε ένα ωραίο ματς στο τερέν του τένις χωρίς να υπάρχει λήξει.Και ούτε πρόκειται να υπάρξει αγαπητοί μου φίλοι Χριστιανοί γιατί ξεχάσαμε τον Θεό κάποιοι από εμάς.
Μερίδιο ευθύνης φέρουν οι θρησκευτικές ηγέτες που κωφεύουν σκανδαλωδώς σε όσα ακούγονται και γίνονται με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται από τον πρωθυπουργό ως “κότες”. Γιατί το κάνουν; Αυτοί το γνωρίζουν.Αλλά η ευθύνη βαρύνει και μια μερίδα πιστών από εμάς.Ίσως την μεγαλύτερη.
Δυσκολεύονται να κατανοήσουν πολιτεία και κάποιοι πολίτες ότι η μόνη λύση είναι η προσευχή,οι γονυκλισίες και οι λιτανείες.Η διοικούσα εκκλησία το γνωρίζει αλλά δεν τολμά να μιλήσει.Κρύβονται οι Ιεράρχες πίσω από την βολή τους με εξαίρεση κάποιους.Στο διάβα των αιώνων πολλές φορές η χώρα μας και η ανθρωπότητα δοκιμάστηκε από διαφόρων ειδών επιδημίες.
Αναφέρω κάποιες εξ αυτών.
α)ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 597 και 1854 από επιδημία χολέρας, όπου ο άγιος Δημήτριος κατόπιν προσευχών και λιτανειών της πόλης τους έσωσε.
β)ΛΙΜΝΟΣ 1350.Πάλι δια προσευχής και λιτανείας τους έσωσε ο άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς.
γ)ΚΕΡΚΥΡΑ 1629.Επιδημία πανώλης.Ο Άγιος Σπυρίδων έσωσε την πόλη αφού ο κόσμος προσευχήθηκε και τον λιτάνευσε.
δ) ΣΕΡΡΕΣ 1642.Από την ώρα που οι χριστιανοί άρχισαν τα ικετευτικά γονατίσματα στον Θεό και στις λιτανείες πήρε από πάνω τους την πανδημία.
ε) ΑΘΗΝΑ1854.Επιδημία χολέρας.Λιτανεία με την συμμετοχή των βασιλέων
Όθωνος και Αμαλίας.
στ) ΜΕΣΣΟΛΟΓΙ-ΑΓΡΙΝΙΟ 1918.Η ισπανική γρίπη κάλπαζε.Την έλυσε η Παναγία η Προυσσιώτισσα.Οι πρόκριτοι της περιοχής μεταβαίνουν στον μητροπολίτη Ναυπάκτου Αμβρόσιο και τον παρακαλούν να φέρει την εικόνα στο Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.
Η κυρά της Ρούμελης δεν άφησε όσους την επικαλέσθηκαν.Βλέποντας αυτό η Ι. Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος δίνει εντολή να πραγματοποιηθούν λιτανείες στην Αθήνα.
Τα ΜΜΕ βομβάρδιζαν τις προηγούμενες μέρες ότι η Θεσσαλονίκη κόλλησε εξ αιτίας της Δοξολογίας ανήμερα του Αγίου Δημητρίου.Πόσο μικροί και άπιστοι είμαστε κάποιοι.Εγώ αντιστρέφω και λέω!!Μήπως η Θεσσαλονίκη κόλλησε γιατί δεν λιτανεύτηκε ο άγιος της; Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.Μήπως θα κινδυνέψει και η Πάτρα εάν δεν βγει Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ;. Κάποιοι μητροπολίτες αντί να απευθύνουν λόγους αγάπης και παραμυθίας.”Ότι δήθεν φλέγεται η καρδιά τους από αγάπη για το ποίμνιο τους” ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.Ας βγάλουν τον άγιο ανήμερα με ένα αυτοκίνητο να ευλογήσει την πόλη όπως έκανε ο Καλαβρύτων ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ όταν έβγαλε την ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΥΠΗΤΗ και του έκοψαν πρόστιμο.
Η πίστη αδέρφια μου σώζει.Κι εκεί είναι που ο άνθρωπος ξαναστέκεται όρθιος και υπερνικά όσα μόνος του δεν μπόρεσε.