Αργεντινή: Ο γιατρός του Μαραντόνα ερευνάται για ανθρωποκτονία – Έφοδος της αστυνομίας στο σπίτι και το ιατρείο του

Τον προσωπικό γιατρό του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε υποψιάζονται οι αρχές στην Αργεντινή σχετικά με τον θάνατο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χώρας την περασμένη Τετάρτη, με την αστυνομία να κάνει έφοδο και έρευνα στο σπίτι του και το ιατρείο του.

Ο Δρ Λούκε, στενός φίλος και γιατρός του Μαραντόνα εδώ και χρόνια, ήταν παραδόξως απών από την προσπάθεια ανάνηψης του «θεού του ποδοσφαίρου» και όλη τη μετά θάνατον διαδικασία. Ο δε δικηγόρος του Μαραντόνα κατήγγειλε ιατρική απουσία προξενώντας μεγάλη αναστάτωση από την περασμένη Πέμπτη, ζητώντας δικαστική έρευνα της υπόθεσης.

Η έρευνα είχε έτσι κι αλλιώς ξεκινήσει, όπως για κάθε θάνατο εκτός νοσοκομείου και χωρίς ιατρική επίβλεψη, και μετά τις αντικρουόμενες καταθέσεις νοσηλευτών την Παρασκευή, την Κυριακή η αστυνομία του Μπουένος Άιρες έκανε ενδελεχή έρευνα στην κατοικία και την ιδιωτική κλινική του Δρ Λούκε.

Μεταξύ άλλων κατέσχεσαν υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικά αρχεία, που θα μελετηθούν ενδελεχώς στα πλαίσια της έρευνα περί ανθρωποκτονίας σε βάρος του γιατρού. Ακόμη δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του.

Πρόκειται για τον 39χρονο νευροχειρουργό που έκανε στον Μαραντόνα και τη χειρουργική επέμβαση στις αρχές Νοεμβρίου για αφαίρεση αιματώματος από τον εγκέφαλο.

Σε δηλώσεις του ο Δρ Λούκε διαμαρτυρήθηκε γιατί να υπάρχουν υποψίες σε βάρος του, αφού αυτόν εμπιστευόταν ο 60χρονος Μαραντόνα περισσότερο από κάθε άλλον.

Υπενθυμίζεται ότι σε κατάθεσή της η νοσηλεύτρια που είχε βάρδια στο σπίτι του Μαραντόνα την ώρα του θανάτου του δήλωσε ότι την υποχρέωσαν να γράψει πως είχε ελέγξει τον «Πίμπε ντε Όρο» ενώ αυτό δεν ίσχυε. Η νοσηλεύτρια δεν κατέθεσε ποιος την υποχρέωσε να το κάνει αυτό.

Παράλληλα οι κόρες του Μαραντόνα έχουν εγείρει θέμα για τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε ο πρώην άσος των Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα και Νάπολι.

Πηγή: Ole, BBC