Θεσσαλονίκη: Κλειστά σχολεία μέχρι τα Χριστούγεννα ζήτησε ο Ζέρβας από τον Μητσοτάκη

Την εκτίμησή του πως τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τα Χριστούγεννα εξέφρασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο ΥΜΑΘ για την πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, προτείνοντας παράλληλα σειρά μέτρων για την καλύτερη διαχείριση του δεύτερου κύματος.
Ο κ. Ζέρβας σημείωσε, όπως αναφέρει το voria.gr πως με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη οποιαδήποτε σκέψη για άρση του lockdown, υπογραμμίζοντας πως “δεν θα ζητήσω ποτέ σαν δήμαρχος αυτής της πόλης να μπούμε σε μια οποιαδήποτε κανονικότητα αν δεν είναι εξασφαλισμένη η υγεία των κατοίκων και η επόμενη ημέρα της πόλης”.
Όπως είπε, οποιοδήποτε άνοιγμα που αφορά το λιανεμπόριο και την εστίαση θα έχει να κάνει με πολύ καλύτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, ενώ εφίστησε την προσοχή όλων για τήρηση των μέτρων καθώς “το τρίτο κύμα της πανδημίας είναι δεδομένο” και “πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για τον φόβο ότι μπορεί να έχουμε εικόνες Νοεμβρίου και τον Δεκέμβριο ή και τον Ιανουάριο”.
Για τον λόγο αυτό, εξήγησε στη συνέχεια, “είμαι προσωπικά κατά του ανοίγματος των σχολείων. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ισχύσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Από κει και μετά, όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα, τα οποία επιβαρύνουν την οικονομική ζωή της πόλης μας πρέπει να έχουν ένα αντιστάθμισμα. Όλες οι επιδοτήσεις που δόθηκαν σε επαγγελματίες, επιχειρηματίες, σε ανέργους πρέπει να συνεχιστούν και τον Δεκέμβριο” σημείωσε και πρόσθεσε: “Οποιεσδήποτε ενισχύσεις, οποιεσδήποτε αναστολές πρέπει να ισχύσουν για όλο αυτό το διάστημα που ζητούμε να υπάρχει lockdown με όφελος της πόλης μας. Όπως επίσης πρέπει να σκεφτούμε και την επόμενη ημέρα για να επουλώσουμε τις πληγές που υπάρχουν στην πόλη, στην οικονομία της πόλης από το δεκάμηνο ήδη κύμα της πανδημίας. Έχω μιλήσει για ένα σχέδιο Μάρσαλ που χρειάζεται αυτή η πόλη” τόνισε.
Αναφορικά με τις προτάσεις του προς τον πρωθυπουργό ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη των νοσοκομείων, νοσοκομειακών γιατρών, νοσηλευτών, τη βοήθεια στον ΟΑΣΘ ο οποίος, όπως είπε, πρέπει να είναι πολύ καλύτερος την επόμενη ημέρα, καθώς και την τοποθέτηση ενός εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας ο οποίος θα συντονίζει “το τόσο δύσκολο έργο που έχει αυτή τη στιγμή η πόλη μας, η Κεντρική Μακεδονία, η Βόρεια Ελλάδα”.