Μπαρτσελόνα: Ο Λαπόρτα δηλώνει ξανά υποψήφιος για πρόεδρος

Ένας από τους πιο πετυχημένους προέδρους στην ιστορία της Μπαρτσελόνα,  ο Τζουάν Λαπόρτα, επιβεβαίωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία

Αποτελούσε κοινό μυστικό, πλέον είναι και επίσημο. Ο Τζουάν Λαπόρτα, ένας από τους πιο πετυχημένους προέδρους της Μπαρτσελόνα (κατά πολλούς ο πιο πετυχημένος), θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του καταλανικού συλλόγου, στις εκλογές που θα λάβουν χώρα στις 24 Ιανουαρίου του 2021.

Ο 58χρονος δικηγόρος, ο οποίος κάθισε στην προεδρική καρέκλα από το 2003 έως το 2010, διεκδίκησε το χρίσμα και το 2015, αλλά έχασε από τον μέχρι πρότινος πρόεδρο, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Πέντε χρόνια αργότερα, επιστρέφει πιο έτοιμος και την Δευτέρα (30/11) θα παρουσιάσει την υποψηφιότητά του, όντας το πιο ισχυρό αουτσάιντερ απέναντι στο φαβορί για τη νίκη, τον Βίκτορ Φοντ.

Ο Λαπόρτα είναι αισίως ο όγδοος προ – υποψήφιος που επιβεβαιώνει επίσημα την πρόθεσή του να κατέβει στις εκλογές, αν και οι τελικοί υποψήφιοι θα προκύψουν εφόσον έχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό υπογραφών από μέλη.

Πριν από τον Λαπόρτα, την υποψηφιότητά τους είχαν ανακοινώσει ο Φοντ, αλλά και οι Τόνι Φρέισα, Εμίλι Ρουσό, Τσάβι Βιλατζοάνα, Τζόρντι Φαρέ, Γιουίς Φερνάντεθ Αλά και Πέρε Ριέρα.