ΠΑΤΡΑ: Η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βία κατά των γυναικών

Η 25/11 είναι η μέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
Ο εορτασμός είναι επίκαιρος όσο ποτέ αφού σε συνθήκες καραντίνας παρατηρείται αύξηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας με τελευταίο γεγονός την γυναικοκτονία στη Μάνη Λακωνίας.
Δεν ανεχόμαστε καμία μορφή έμφυλης βίας είτε αυτή αφορά ψυχολογική βία είτε λεκτική είτε σωματική. Η γυναίκα επιτέλους πρέπει να πάψει να είναι θύμα βιασμού και κακοποίησης. Να μην ανέχεται και να προστατεύεται από το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας.
Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων πολιτισμού η πλούτου.
Συμβαίνει με σεξισμό στους χώρους εργασίας με έμφυλο ρατσισμό και διακρίσεις σε όλη την κοινωνική ζωή. Είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο κι αν δεν συμβαίνει σε μας συμβαίνει στο διπλανό μας. Δεν το υποτιμούμε αλλά χρέος μας είναι η άμεση καταπολέμηση του αφού αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας που προβλέπεται μετά τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης την αυτονόητη στήριξη του κράτους και την μονιμοποίηση όλων των υποστηρικτικών δομών αλλά, συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την εξάλειψη των φαινομένων βίας κατά των γυναικών.
Η παράταξή μας Ώρα Πατρών από τις 18 Μαΐου του 2020 έχει καλέσει τη Δημοτική αρχή να προχωρήσει στη σύσταση της επιτροπής ισότητας χωρίς αυτό να έχει πραγματοποιηθεί, την καλούμε έστω και καθυστερημένα να το πράξει να κάνουμε δηλαδή την εξάλειψη της βίας των γυναικών όχι λόγια κάθε 20 Νοεμβρίου αλλά καθημερινή πρακτική.
Ενώνουμε τη φωνή μας με όλες τις γυναίκες εργαζόμενες άνεργες μητέρες συζύγους και να πούμε ΟΧΙ στην έμφυλη βία. Εκφράζουμε την μηδενική ανοχή στο σεξισμό την σεξουαλική παρενόχληση την κουλτούρα της βίας.
Τμήμα Γυναικών της Ώρας Πατρών