Οι κακές συνήθειες στο μπάνιο που «λατρεύουν» τα μικρόβια – Τι πρέπει να κάνετε με τις πετσέτες και την οδοντόβουρτσα

Μπορεί φέτος, εξαιτίας του κορωνοϊού, να πλένουμε τα χέρια μας περισσότερο από ποτέ, ωστόσο, μερικοί από εμάς εξακολουθούμε να κάνουμε κάποια βασικά λάθη υγιεινής στο σπίτι και ειδικά στο μπάνιο.

Η Στέφανι Τέιλορ, ειδική σε θέματα υγιεινής και διευθύνουσα σύμβουλος της StressNoMore, αποκάλυψε στην Daily Mail, πώς τα κοινά λάθη θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε πιο σοβαρά προβλήματα, όπως λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και βλάβη της πυέλου.

Μεταξύ αυτών των κακών συνηθειών περιλαμβάνονται το να περνάτε πάρα πολύ ώρα στην τουαλέτα, να παίρνετε μαζί σας το τηλέφωνο στο μπάνιο και να αφήνετε διπλωμένες τις βρεγμένες πετσέτες σας, μετά το ντους. Επίσης, συμβουλεύει για το πώς πρέπει να αποθηκεύεται τις οδοντόβουρτσες ή με τι να τις καλύψετε ώστε να αποφύγετε την πιθανή μεταφορά επιβλαβών βακτηρίων από την τουαλέτα στο στόμα σας.

Η διάρκεια παραμονής στην… λεκάνη της τουαλέτας

Μπορεί να είναι δελεαστικό για κάποιους να αφιερώνουν αρκετό χρόνο όταν πηγαίνουν στην τουαλέτα, αλλά αυτό μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές για την υγεία σας με πολλούς τρόπους.

Πρώτον, η πυελική σας υγεία μπορεί να υποφέρει. Όταν πιέζετε για να κάνετε την ανάγκη σας γρήγορα, μπορεί να αποδυναμώσετε τους μυς της πυέλου. Αυτή η αδυναμία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά ζητήματα, όπως ακράτεια, πλήρης αδυναμία συγκράτησης ή πρόπτωση (όταν οι πυελικοί μύες γλιστρούν από την κανονική τους θέση και διογκώνοντας στον κόλπο). Ένα άλλο θέμα είναι οι αιμορροϊδες, που προκαλούνται από την υπερβολική καταπόνηση.

Παίρνοντας το τηλέφωνο μαζί σας στο μπάνιο

Εκτός από το γεγονός ότι με το τηλέφωνο στο μπάνιο μπορεί να περνάτε περισσότερη ώρα εκεί, ο παράγοντας των μικροβίων είναι επίσης ένα σοβαρό πρόβλημα.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα μπάνια συχνά έχουν δυνητικά επιβλαβή βακτήρια που μπορεί να μεταφερθούν στο τηλέφωνό σας. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι βακτηρίων που βρίσκονται σε οποιοδήποτε μπάνιο είναι τα βακτηριοειδή, E.coli, στρεπτόκοκκος και σαλμονέλα – μερικά από τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις.

Αφήστε το τηλέφωνο εκτός μπάνιο και μείνετε για μερικά λεπτά μακριά από την τεχνολογία. Θα ωφελήσει το μυαλό και το σώμα σας.

Αποθηκεύετε την οδοντόβουρτσά σας σε λάθος μέρος

Σε ένα δωμάτιο με υψηλές ποσότητες βακτηρίων, τίποτα που χρησιμοποιείτε απευθείας στο πρόσωπο ή το σώμα σας δεν πρέπει να ακουμπά σε επιφάνειες- ειδικά σε κάτι που χρησιμοποιείτε μέσα στο στόμα σας.

Η οδοντόβουρτσά σας μπορεί να είναι το κατάλληλο μέρος για βακτήρια εάν δεν αποθηκευτεί προσεκτικά, με την πιο κοινή μορφή μόλυνσης από E.coli που εμφανίζεται στο στόμα.

Η οδοντόβουρτσα πρέπει πάντα να είναι κλεισμένη σε ειδική θήκη
Εάν ο νιπτήρας του μπάνιου είναι κοντά στην λεκάνη της τουαλέτας σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι βακτήρια από το εσωτερικό της μπορεί να φτάσουν στην οδοντόβουρτσα και σε άλλα αντικείμενα. Για να το αποφύγετε αυτό, κλείστε το καπάκι της λεκάνης πριν τραβήξετε το καζανάκι και αποθηκεύστε την οδοντόβουρτσά σας σε ένα ντουλάπι ή αγοράστε ένα προστατευτικό για να την βάζετε.

Σκούπισμα με λάθος τρόπο

Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά πρέπει πάντα να σκουπιζόμαστε από μπροστά προς τα πίσω. Το σκούπισμα με τον άλλο τρόπο μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες δυσάρεστες επιπλοκές, ειδικά για τις γυναίκες, με την πιο συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια να είναι μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Αφήνετε τις βρεγμένες πετσέτες στο μπάνιο

Εάν αφήνετε τις βρεγμένες πετσέτες σας στο μπάνιο, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε το τέλειο περιβάλλον για πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Μην αφήνετε τις βρεγμένες πετσέτες στο μπάνιο
Τα μικρόβια αγαπούν το κρύο, υγρό περιβάλλον, οπότε όταν πλένετε τα βρώμικα χέρια σας, αμέσως σπεύδουν να κρυφτούν στις πετσέτες.

Για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα, απλώστε τις μεγάλες πετσέτες έξω από το μπάνιο μεταξύ των χρήσεων, προσπαθήστε να τις στεγνώνετε μετά το πλύσιμο των χεριών ή του σώματος, να τις πλένετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στους 60 βαθμούς και μην τις μοιραστείτε με τα μέλη της οικογένειας.