Θ. Πλεύρης: Μικρότερες οι ποινές κακοποίησης γυναικών από τον Ποινικό Κώδικα ΣΥΡΙΖΑ

Ωραίες και βαρύγδουπες χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης τις εκφράσεις που ακούστηκαν από πλευράς του αρχηγού και βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της βίας που υφίστανται γυναίκες. “Όμως, πέρα από τα λόγια, να θυμόμαστε ποιος άλλαξε τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για απειλή και βία κατά της υγείας και σωματικής ακεραιότητας, όπου η διαχωρίζονται αδικήματα και γίνεται μικρότερο το κακούργημα”, επισήμανε ο κ. Πλεύρης στην Ολομέλεια της Βουλής. “Επί ΣΥΡΙΖΑ πήγαν σε ελαφρύτερες ποινές τα αδικήματα βίας κατά γυναικών και παιδιών  και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε” τόνισε.

Νωρίτερα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί στο θέμα της κακοποίησης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας λέγοντας “όπως ξέρετε, περισσότερες από δυόμισι χιλιάδες γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από ενδοοικογενειακή βία και τα περιστατικά αυτά έκαναν μια κατακόρυφη αύξηση, δυστυχώς, σε όλο τον κόσμο την περίοδο της καραντίνας. Είχαμε 230% αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας έχει καταγραφεί μέσα στην πανδημία. Είναι, λοιπόν, μια μέρα όπου πρέπει όλοι να ενώσουμε τη φωνή μας, αναδεικνύοντας την ανάγκη να μη μείνει καμία γυναίκα μόνη της. Πριν από μία εβδομάδα είχαμε ένα εξαιρετικά δυσάρεστο περιστατικό στη χώρα μας, μια ανθρωποκτονία, μια γυναικοκτονία στην περιοχή της Μάνης. Νομίζω, λοιπόν, ότι το κρίσιμο που πρέπει να ειπωθεί σήμερα από όλους είναι ότι πρέπει να γίνει δύναμη η φωνή των γυναικών που βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς ενδοοικογενειακής βίας και δεν τολμούν να αρθρώσουν τη φωνή τους και να ζητήσουν βοήθεια”.

Ποινικοποίηση και σε αυτόν που δέχεται υπηρεσίες

Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε και μια πρόταση σε ότι αφορά το trafficking: “Πέρα από την αυστηροποίηση των ποινών στους διακινητές να υπάρχουν ποινές και σε αυτούς δέχονται υπηρεσίες θυμάτων, γιατί έχουμε γύρω μας καθωσπρέπει πολίτες οι οποίοι δεν έχουν καμία κύρωση. Και αυτοί είναι μέρος της αλυσίδας του trafficking”, τόνισε ο κ. Πλεύρης

Μ. Νταλιάνη