ΠΑΤΡΑ: Δήλωση «αποκάλυψη» του Χαρ. Γώγου για το lockdown – «Δεν συζητάμε στην επιτροπή για το θέμα του ανοίγματος»!

«Η κατάσταση έχει δυσκολέψει. Η συμπεριφορά του ιού έχει αλλάξει, καταγράφεται πολύ γρήγορη εξέλιξη των συμπτωμάτων. Οι ασθενείς που είναι σπίτι και παρακολουθούνται από το τηλέφωνο πρέπει να προσέχουν διότι η νόσος έχει αλλάξει μορφή. Κάθε σύμπτωμα να το αναφέρουν στον γιατρό τους. Ιδιαίτερα αν υπάρχει δύσπνοια και υψηλός πυρετός δεν θα πρέπει να αφήνουν να περνάει καθόλου χρόνος. Η καθυστερημένη προσέλευση στο νοσοκομείο μπορεί να φέρει τον ασθενή σε πολύ δύσκολη κατάσταση» δηλώνει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος
Για την καμπύλη της νόσου για τους μεγάλους είναι αυτή που περίμεναν οι επιστήμονες  μέναμε. Αυτή που δεν περίμεναν  ανέβηκε πάρα πολύ, είναι των νεότερων.

Είναι θετικοί πάρα πολλοί νέοι που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 20- 30 ετών αλλά αυτοί που νοσούν και φτάνουν σε σημείο νοσηλείας είναι ηλικίας 40 – 65 ετών, κάτι που συμβαίνει διότι οι πιο νέοι μεταφέρουν τον ιό στις ηλικίες των 40- 65 ετών που ήταν πιο χαλαρές έναντι του ιού και των μέτρων και η συναναστροφή με τους πιο νέους χωρίς προφυλάξεις.

Ο κ. Γώγος είναι ταν ξεκάθαρος «ακόμα δεν συζητάμε στην επιτροπή για το θέμα του ανοίγματος. Περιμένουμε την Παρασκευή να δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα της εβδομάδας και αναλόγως θα προχωρήσουμε. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε μία μικρή ύφεση αλλά δεν είναι στον βαθμό που θα μας δώσει το πράσινο φως για αλλαγή αποφάσεων».