Διευκρινίσεις Σταϊκούρα για τους νέους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Οι καταναλωτές φυσικού αερίου ή υγραερίου ανά την επικράτεια, καθώς και καυσόξυλων και pellet σε ορεινές περιοχές με έως 2.500 κατοίκους, εντάσσονται στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 πέραν εκείνων που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις του Υπουργού Οικονομικών επί της τροπολογίας που ψηφίζεται σήμερα.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, ο σχεδιασμός αλλάζει και θα λαμβάνονται εφεξής υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ανά περιοχή της χώρας. «Ο υπολογισμός επιδόματος θα στηριχθεί σε έρευνα ΕΜΥ που υπολόγισε ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία», σημείωσε ο ίδιος.

Το επίδομα θα κυμαίνεται όπως είπε από τα 80 ευρώ μέχρι και τα 600 έως 700 ευρώ σε περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης, ενώ θα δοθεί και προκαταβολή. Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 84 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι η υπουργική απόφαση για τα επιδοτούμενα είδη θέρμανσης θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ ο στόχος είναι η ειδική πλατφόρμα για τις αιτήσεις να τεθεί σε λειτουργία εντός του Δεκεμβρίου.

Πηγή: skai.gr