Στ. Πέτσας: Αναμένουμε αύξηση θανάτων-διασωληνωμένων και σημαντική πίεση στο σύστημα Υγείας

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως στην παρούσα φάση στην Ελλάδα ο κορωνοϊός έχει σταθερά μεγάλη επίπτωση στην ηλικιακή ομάδα 40-65, δείχνει σημάδια σταθεροποίησης στους 19-39 ετών, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, ο ιός πέρασε στις αρχές Νοεμβρίου από τις ηλικίες 20-30 ετών στις μεγαλύτερες γενιές, τώρα συντηρείται στους κόλπους των οικογενειών.

«Αναμένουμε αύξηση θανάτων-διασωληνωμένων και σημαντική πίεση στο σύστημα Υγείας» απάντησε, ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός.

Τώρα είναι ανάγκη να ελαχιστοποιήσουμε τις κοινωνικές επαφές μας, τόνισε και προανήγγειλε «άλλη μια δύσκολη και εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για περισσότερες από 1.230 κλίνες ΜΕΘ τώρα, έναντι 577 επί ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, στη Θεσσαλονίκη λειτουργούσαν στις 23 Οκτωβρίου 34 ΜΕΘ Covid και τώρα είναι περισσότερες από 200. Παράλληλα, από 450 οι απλές κλίνες Covid, έχουν γίνει πάνω από 1.500.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη, το υγειονομικό προσωπικό άγγιξε τα όριά του, υπογράμμισε ο υφυπουργός, εξηγώντας πως για αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση προχώρησε στην επίταξη των δύο ιδιωτικών θεραπευτηρίων, συνολικά 200 απλές κλίνες Covid, κι έθεσε στη διάθεση της 4ης ΥΠΕ το προσωπικό τους.

Να μην ξεχνάμε ότι το σύστημα Υγείας στέκεται ακόμα όρθιο, χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες, την ψυχραιμία κι αυτοθυσία του υγειονομικού προσωπικού, που δίνει μάχες από την πρώτη γραμμή του πολέμου, γι’ αυτό και όλοι οι Έλληνες τούς ευχαριστούμε, επισήμανε, ο κ. Πέτσας.

Όπως συμπλήρωσε, έχουμε πόλεμο, κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε όρθιο το σύστημα Υγείας, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Ας τηρούμε προσεκτικά τις συστάσεις των ειδικών, για να σωθούν ζωές. Ο πόλεμος αυτός μας αφορά όλους, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.