Οι ελπίδες για το εμβόλιο δίνουν ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές

Θετικά πρόσημα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για το εμβόλιο καθώς υπάρχουν ελπίδες που θα πάρει έγκριση και θα είναι σύντομα διαθέσιμο.

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,84%, ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 κινείται ανοδικά κατά 0,51% και ο γαλλικός CAC 40 επίσης καταγράφει κέρδη κατά 0,92%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου κερδίζει 1% ο δείκτης της Ισπανίας σημειώνει άνοδο 0,89%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύεται κατά 0,6%.

Στο μέτωπο των εμβολίων κατά του κορονοϊού, ο ελπίδες αναζωπυρώνονται καθώς το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech θα μπορούσε να λάβει έγκριση από τις βρετανικές ρυθμιστικές αρχές μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως αναφέρει η Telegraph.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι θα αρχίσουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19 πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου, αμέσως αφότου λάβουν την έγκριση των υγειονομικών αρχών, δήλωσε σήμερα ο Μόνσεφ Σλάουι, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβερνητικής ομάδας για τα εμβόλια.

Το εμβόλιο που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης απέτρεψε το 70% των ατόμων από το να αναπτύξουν συμπτώματα, έδειξε μια δοκιμή ευρείας κλίμακας. Είναι μια στιγμή θριάμβου αλλά και απογοήτευσης μετά τα εμβόλια των Pfizer και Moderna που παρείχαν προστασία στο 95%. Ωστόσο, το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι πολύ φθηνότερο και ευκολότερο να αποθηκευτεί σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη σε σχέση με τα υπόλοιπα δύο. Συνεπώς θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας εάν πάρει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Νωρίτερα στην Ασία, με θετικά πρόσημα κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια.