Ο “Σεβασμός” της Γερμανίας για την Ελλάδα

 

Μέσα στην κρίση της πανδημίας είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανιχνεύσει κανείς το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για άλλα θέματα, όμως υπάρχουν ζητήματα και εξελίξεις που τρέχουν ιλιγγιωδώς και αφορούν άμεσα τη χώρα μας.
Πριν λίγες ημέρες, στις 17 Νοεμβρίου, εκυκλοφόρησαν σε παγκόσμιο επίπεδο τα απομνημονεύματα της προεδρικής θητείας του πρώην Αμερικανού Προέδρου Μπαρακ Ομπάμα με τίτλο “Γη της Επαγγελίας”.
Το κεφάλαιο 22 του έργου αυτού αναφέρεται στην Ελληνική κρίση χρέους και ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος περιγράφει, μεταξύ άλλων, και τις συζητήσεις του με την Γερμανίδα Καγκελάριο κ. Μέρκελ και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε, όσον αφορά τη διάσωση της χώρας μας, η οποία άμεσα τότε, το 2010, ήταν συνδεδεμένη με την ήδη κλονισμένη ευρωπαική οικονομία.
Πεισματικά, και οι δύο Γερμανοί αξιωματούχοι ήταν αποφασισμένοι να επιβάλουν τη σκληρότερη μέγγενη μέτρων στη χώρα μας, να την καταστήσουν πειραματόζωο, σαν επιτίμιο, για την αλόγιστη πολιτική της τα προηγούμενα χρόνια, όπως ισχυρίζεται ο Μπαρακ Ομπάμα.
Την κρίσιμη ώρα λοιπόν ξαναφάνηκαν οι Γερμανοί δυνάστες συνεπικουρούμενοι από δορυφόρους τους, όπως οι Ολλανδοί, οι Σκανδιναβοί και διάφοροι πρώην ανατολικοί, για να εξουθενώσουν το κακό παιδί, τον ελληνικό λαό, τον οποίο και κατεσυκοφάντησαν κατά τη δεκαετία της κρίσης βγάζοντας όλα τους τα κόμπλεξ πάνω του, με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες.
Πάλι οι Γερμανοί, λοιπόν.

Στο χρόνο που διανύουμε, κατά τον οποίο η τουρκική παραβατικότητα έχει εξευτελίσει τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαική Ένωση, έχει απειλήσει ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου (Κρατών – μελών της Ε.Ε.), έχει επέμβει στη Μέση Ανατολή, στη Λιβύη και, πρόσφατα, στη σύγκρουση Αρμενίων και Αζέρων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, η τελική συμφωνία των οποίων αποτελεί κόλαφο και ήττα για την Ευρωπαική Ένωση και εν τελει έχει ξεσκίσει κυριολεκτικά κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου, η Γερμανία ως ηγέτιδα οικονομική δύναμη της Ε.Ε. εξακολουθεί, να “καταδικάζει” τις Τουρκικές ενέργειες αρνούμενη προκλητικά να επιβληθούν ουσιαστικές οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, λόγω των οικονομικών συμφερόντων που έχει στη χώρα αυτή.
Και ο Ερντογάν αλωνίζει ανενόχλητος καθυβρίζοντας και λοιδορώντας την Ε.Ε., ενίοτε και τους Αμερικανούς, έχοντας στο πλευρό του και τον ανεκδιήγητο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ κ. Στολτενμπεργκ.
Και πως να μη γίνεται αυτό, όταν στο Ελληνικό αίτημα προς την Ευρωπαική Ένωση, για εμπάργκο όπλων και οπλικών συστημάτων προς την Τουρκία, η Γερμανία, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες, θέλει να παραδώσει τα υποβρύχια που της έχει παραγγείλει η Τουρκία;
Δε γνωρίζει, ότι αυτά ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν εις βάρος Κρατών – Μελών της Ευρωπαικής Ένωσης; Δεν άκουσε, ούτε είδε, ότι οι Αμερικανοί εκδίωξαν από το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών F-35 τους Τούρκους, λόγω αγοράς των S-400 από τη Ρωσία, παρ’ ότι η Τουρκία συμμετείχε οικονομικά στο πρόγραμμα αυτό;
Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο, αλλά και κατά τη διάρκεια αυτής, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης οφείλει να αναδείξει τα ζητήματα αυτά με σαφή ενάργεια και επιχειρήματα και να απαιτήσει, να επιβληθούν άμεσα οι ουσιαστικές οικονομικές κυρώσεις και να σταματήσουν τα χωρίς ουσία φληναφήματα της Γερμανίας και των δορυφόρων της, όπως η Ολλανδία και άλλες, ευτυχώς λίγες ακόμα, χώρες μέλη της Ε.Ε.
Η Γερμανία, η οποία, σημειωτέον, έχει βαρύ ποινικό μητρώο και έντονο αρνητικό παρελθόν (ναζισμός και πρόκληση δύο παγκοσμίων πολέμων), οφείλει να σεβαστεί την Ευρωπαική Ένωση και τα Κράτη – μέλη της και να πειθαναγκαστεί να κατανοήσει, ότι ο Ερντογάν, ως νέος Χίτλερ, απειλεί πραγματικά την ειρήνη και απειλεί τις Δυτικές αξίες του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας.
Από διπλωματικές κινήσεις, προς τις οποίες με εξαιρετικό τρόπο προβαίνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, πολύ λίγα καταλαβαίνει ο Ερντογάν. Γι’ αυτό θεωρώ επιβεβλημένη την υπογραφή, όσο άμεσα γίνεται, κοινής αμυντικής συνεργασίας με τη σύμμαχο και φίλη Γαλλία, πέρα από τις συμφωνηθείσες αγορές των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, η οποία είναι η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη, καθώς επίσης και την πλήρη εξοπλιστική ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Ο Τούρκος φοβάται μόνο δύο πράγματα. Το ένα είναι η στρατιωτική αποτρεπτική μας ισχύς και η εκπαίδευη του ένοπλου δυναμικού μας και το άλλο η ψυχή του Έλληνα, που δε δεχεται ουτε απειλές, ούτε εκβιασμους.

 

του Θεόφιλου Βασιλείου
πρ. Βουλευτή Αχαΐας