Κορωνοϊός- Ελλάδα:1388 νέα κρούσματα -84 νεκροί -549 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ, ανακοίνωσε 1388 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με το  μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ανέβηκαν στους 549 και οι 84  άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες.

Ξεκινώντας την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε ότι στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται με Covid περίπου 4.400 ασθενείς ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ σε όλη την επικράτεια φτάνει το 86%.

Εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι τα μέτρα έχουν αρχίσει να αποδίδουν και ζήτησε να συνεχιστεί η προσπάθεια για να επιπεδωθεί η καμπύλη.

Στην Βόρεια Ελλάδα διαπιστώνεται μια σταθεροποίηση, ίσως και πτώση στα κρούσματα, ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, «αλλά όχι με τον ρυθμό που θα περιμέναμε», και πρόσθεσε ότι «είναι σαφές ότι τα μέτρα δεν τηρούνται από όλους»

Κάλεσε τους πολίτες να κάνουν ο καθένας το προσωπικό του lockdown δηλαδή να επιλέξουν μια μικρή αλλά και σταθερή ομάδα από συγγενείς και φίλους που θα συναναστρέφονται.

Απάντησε σε όσους ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός μοιάζει με τη γρίπη, επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε σχεδόν 100 θανάτους από COVID ενώ η επιδημική γρίπη δεν ξεπέρασε τους 100 θανάτους για ολόκληρη τη χρονιά.

Στάθηκε ιδιαίτερα στον κίνδυνο να ξεπεραστούν τα όρια του συστήματος Υγείας επισημαίνοντας ότι η χαμηλή νοσηρότητα εξαρτάται όχι μόνο από την ηλικία του νοσούντα αλλά και από τη δυνατότητα του συστήματος να παράσχει την απαραίτητη φροντίδα.

Ακόμη και στη Γερμανία, σημείωσε που έως τώρα υποδεχόταν ασθενείς από άλλες χώρες, έφτασε σε σημείο κορεσμού.
Πηγή: skai.gr